2010. december 20., hétfő

# fantasy

Laurell K. Hamilton: Misztrál csókja

„Merry Gentry, azaz Meredith NicEssus Hercegnő, a hús és vér kezének hordozója folytatja a faeire fölvirágoztatását. Miközben élet-halál – és persze a hatalom megszerzésének – kérdése, hogy megtermékenyüljön valamelyik testőrétől, a tündérdombok évszázadok óta holt kertjeit, tavait ő maga termékenyíti meg mágiával. Új életet és méltóságot lehel Sholtóba is, a sluagh királyába, aki újonnan szerzett hatalmától megittasulva mágiája segítségével idézi meg a vad falkát, amit senki nem tud megállítani…
Merrynek újabb kihívásokkal és fájdalmakkal kell szembenéznie, miközben folyamatosan küzd az őrült Cel herceggel, a levegő és sötétség királynőjének fiával.”

Laurell K. Hamilton Misztrál csókja című könyv Merry Gentry- sorozat 5. része.

A sorozat kötetei:
1. Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
2. Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése
3. Laurell K. Hamilton: A holdfény csábítása
4. Laurell K. Hamilton: Az éjfél simogatása
5. Laurell K. Hamilton: Misztrál csókja

Hamiltontól ez volt az első könyv, amit olvastam. E kötet elég döcögősen indult nekem, mert a műfaja, a fantasy kicsit messze áll tőlem.

Néha kicsit sötét volt, hogy akkor mi is történik pontosan, nagyon kellett figyelni. Néha kicsit vontatott a történet, de valahogy a hangulatosság is megjelent ebben a könyvben.

Fontos, hogy bele tudjuk magunkat élni a történetbe, mert a képzelet segít megérteni, hogy mi miért történik. Ha sikerül, akkor könnyedén tudjuk olvasni e kötetet.

Korábban nem nagyon olvastam a mágiáról, de most sikerült néhány információt megtudtam a fearei mágiáról és a múltjáról.

Laurell K. Hamiltonnak dús a fantáziája, hogy ilyen történeket meg tud írni… Ráadásul nemcsak egy regény erejéig mutatkozik meg. Színes, fantáziadús világot tudott megteremteni.


A könyvet köszönöm az Agave Könyveknek!


Laurell K. Hamilton: Misztrál csókja
Fordította: Hodász Eszter
Kiadó: Agave Könyvek
ISBN: 9 789639 868953
Magyar megjelenés: 2010
Ára: 2 980 Ft
Oldalszám: 264
Műfaj: Fantasy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates