2010. december 21., kedd

# szépirodalom

John le Carré: A mi emberünk



„Nagy-Britannia a válságban vergődik, miközben egy fiatal, baloldali érzelmű oxfordi tanár ügyvéd barátnőjével a Karib-tengeren nyaral, Antigua szigetén. Egy véletlennek köszönhetően megismerkednek egy orosz milliomossal, akinek nemcsak szemtelenül drága, gyémántokkal kirakott karórája, felesége és két gyereke van, hanem a sziget egy része is az övé. A férfiról hamarosan kiderül, hogy orosz bűnözői körök könyvelőjeként tett szert hatalmas vagyonára, és cserébe egy nyugalmas, új életért mindent el akar mondani az angol hírszerzésnek. Az angol pár segít neki felvenni a kapcsolatot a megfelelő körökkel, ám az orosz milliomos saját és családja sorsát bukott kémek, pénzéhes politikusok és elvetemült bankárok kezébe helyezi.
John le Carré legújabb regényében a szervezett bűnözés, a nemzetközi pénzügyi körök és a politika világának összefonódásait mutatja be meggyőző erővel és sodró lendülettel.”

John Le Carré az elmúlt évtizedek egyik legendás krimi szerzője. Személy szerint ez a könyv volt számomra az első könyv tőle.

A fülszöveg alapján nagyon érdekesnek találtam.

A történet jó volt, érdekes, de néhol kicsit többet vártam volna.

Eddig kicsit romantikusabb kémregényt, krimit olvastam, de ugyebár nem lehet összehasonítani Elizabeth Adler könyveit ezzel a könyvvel, amik végülis segítettek abban, hogy gördülékenyen tudjak most olvasni. Így egy kicsit kiszámítható volt számomra a történet vége.

Az elbeszélés stílusa a közelmúltat idézi. A könyv jól példázza azt, hogy milyen is mostanában a nemzeti-politikai ügyek…



A könyvet köszönöm az Agave Könyveknek!



John Le Carré: A mi emberünk

Fodította: Falvay Dóra
ISBN: 978-963-9868-98-4
Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2010.
Műfaj: Kémregény, szépirodalom
Ára: 2 680 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates