2010. december 20., hétfő

# krimi-thriller

Tim Davys: A Halállista

„Medve Eriknek mindene megvan: sikeres karrier a reklámszakmában, gyönyörű feleség, pazar otthon. Tudja, hogy milyen szerencsés, hiszen fiatalkorában, Galamb Miklós maffiafőnök alkalmazottjaként az élete drogokról és szerencsejátékokról szólt. Ám a múlt nincs olyan távol, mint azt Erik szeretné. Egy reggel ugyanis Galamb Miklós két gorillája társaságában becsönget hozzá, mert azt hallotta, hogy a neve szerepel a Halállistán. Erik feladata, hogy a nevét lehúzzák róla. Ha sikerrel jár, minden rendben. Ha nem, úgy imádott feleségét, Nyúl Emmát fogják széttépni. Erik összeszedi a régi csapatát – egy komplexusos varjút, egy gőgös kígyót és egy meleg antilopot –, hogy kiderítse, tényleg létezik-e a Halállista, és ha igen, hogyan lehet valaki nevét kihúzni róla…
A titokzatos svéd szerző, Tim Davys regénye alaposan felkavarta a krimi állóvizét, amikor tavalyelőtt megjelent Amerikában. Mollisan Town lakói ugyan plüssállatok, de a város Dashiell Hammett és Raymond Chandler világát idézi, a szereplők pedig a legkeményebb keményfiúk, a legvadítóbb nők és a legkegyetlenebb bűnözők ebben az üdítően friss, egyedi és feledhetetlen krimiben.”

Nem szokásom krimiket olvasni, de mivel ez az egyik újdonság mostanában, így gondoltam, jó lenne elolvasni.

A főszereplők plüssállatok. A történet, az ötlet nagyon tetszett. Olvasás közben nem zavart, hogy plüssállatokról szól a könyv, meg lehet feledkezni arról, hogy nem emberek a főszereplők.

Nagyon sajnáltam, amikor a könyv végére értem. Szívesen olvastam volna tovább… Remélem, hamarosan lesz folytatása. Szerintem Tim Davys-nek sikerült valami eredetit, valami újat, érdekeset alkotnia.

Látva, A Halállista sikerét, egy őrületes pályázatot hirdet a könyvvel kapcsolatban az Agave Könyvek, melyről itt lehet bővebben olvasni.

A Halállista című könyvet szórakoztatónak és elgondolkodtatónak találtam. Mint minden könyvben, itt is a végére derül fény sok dologra, amiket az elején még másként tudtuk, gondoltunk. Sok olyan dolog történik, ami a való, emberi életben is megtörténhet, mert A Halállista szereplői is összetett jellemek, úgy, mint egy ember…. A plüssállatokat is ugyanaz élteti, mint az embereket: szerelem, hatalomvágy….. Mondhatnám azt is, hogy egyfajta tükörkép. Mint a való életben, itt a könyvben sem mindig az, aminek látszik. A főszeplők is rájönnek arra, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa és ők is megtudják, hogy még a szívünkhöz legkedvesebb sem mindig az, akinek, aminek mondja magát. Szóval ne bízzunk meg senkiben sem 100%-ig.

Ezt a könyvet minden olyan olvasónak ajánlanám, akik szeretik az újdonságokat, a krimit és a plüssállatokat (vagy ezek közül legalább egyet…. :-) )


A könyvet köszönöm az Agave Könyveknek!





Tim Davys: A Halállista
Eredeti cím: Tim Davys: Amberville
Fordította: Varga Bálint
Magyar megjelenés: 2010. november 18.
ISBN: 9 789639 868960
Kiadó: Agave Könyvek
Műfaj: Krimi
Oldalszám: 300
Ár: 2 980,- Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates