2010. december 30., csütörtök

# ifjúsági irodalom # romantikus

Francine Pascal: A titkos imádó

"A Sweet Valley-i középiskola felbolydul, mint egy méhkas, amikor a diákújság társkereső apróhirdetés rovatot indít. Még Penny Ayala, az újság tartózkodó, komoly természetű főszerkesztője is megkockáztat egy hirdetést, amire egy Jamie nevű fiú válaszol. Jamie levelei ugyanolyan szellemesek és megértőek, mint Pennyé, úgy tűnik, tökéletesen illenek egymáshoz.
Elizabeth Wakefield egyre arra biztatja Pennyt, hogy mélyítse el kapcsolatát a fiúval, mígnem egyszer véletlenül meghallja, amint egy csoport fiú nevetve emlegeti Jamie-t. Elizabeth rádöbben, hogy Penny ideális partnere csak kitaláció, Jamie nem létezik. Vajon sikerül-e Elizabethnek megakadályozni, hogy a fiúk összetörjék Penny szívét?"

A könyv Az Édesvölgyi Suli szerelmes ikrei sorozat egyik kötete.


Mint a fülszövegből is kitűnik, a könyv történetének a középpontjában a társkereső hirdetések és annak veszélyei vannak.

E kötetben sajnos a lány kicsit megégeti magát az apróhirdetésével, mert "kedves" iskolatársai átverik: egy nem létező személy nevében leveleznek vele.

Sajnos, ez a mai világban sem meglepő dolog. Francine Pascal 1987-ben írta ezt a könyvet, de azt hiszem, azóta nem sokat változott a világ ezen a téren. Legfeljebb mostanság könnyebb kitalálni egy nem létező személyt az internetnek köszönhetően, ezáltal szélesebb azoknak a köre, akiket megbántanak. Érdemes jobban figyelni, hogy kivel állunk szóba.

Visszatérve a társkeresésre. A könyv megírása óta eltelt több, mint 20 évben mindig auktuális ez a történet. Remélem, több tizenéves kezébe fog kerülni mostanában ez a könyv, mert a mai világban főleg őket érinti ez a téma. A mai fiatalok "csak" annyiban mások a 2 évtizeddel korábbi társaiktól, hogy több lehetőségük van társkeresésre, ismerős keresésre. Ebben nagy segítségükre van az internet, mely által olyan személyiséggel rendelkezhetnek, amilyennel csak szeretnének és annyi ember lehetnek ők, amennyinek csak akarnak....Ami persze nem biztos, hogy jó dolog.... Már csak abban tudok reménykedek, hogy ezen lehet majd változtatni.

Francine Pascal: A titkos imádó
A mű eredeti címe: Secret Admirer
Első, angol nyelvű megjelenés és kiadó: Bantam Books, 1987
Magyarra fordította: Jávor Andrea
Magyar kiadó és megjelenés: Vörös Rózsa, 1994
ISBN: 963 8045 62 0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates