2010. november 26., péntek

# romantikus

Erich Segal: Oliver története

"Oliver Barrett (e néven a negyedik) tragikus végű házassága után – amelyről a Szerelmi történet (Love Story) szól – nehezen talál magára. Barátai, após hiába próbálják kiragadni magányából, munkája leköti ugyan, de nem annyira, hogy feledné Jennyt, aki meghalt… Sporttal is próbálkozik, teniszezik, fut. És futás közben, egy borongós hajnalon megelőzi egy titokzatos szőke lány. És Oliver üldözőbe veszi – most már nemcsak a Central Park futóösvényein. A „Szerelmi történet” folytatódik, de Olivernek ezúttal sem jut osztályrészül tartós boldogság. Hogy benne van-e a hiba, vagy a lányban, vagy a világban, amelyben élnek – ki tudja? S hogy Oliver igazán boldog lesz-e valaha is, arról talán csak Erich Segal további regényeiből értesülünk majd…"

A Szerelmi történet olvasása után nagyon vártam már, hogy elolvashassam Oliver történetét.
Ez a könyv nem volt annyira nagy durranás, mint a Love Story.

A könyv története és alapgondolata az, hogy hogyan lehet feldolgozni és túllépni azon, hogy ha a házastársunk meghal. Szerintem erre jó tanács, praktika nincs, ez mindenkinél másképpen alakul.

Oliver is nehezen boldogul Jenny elvesztése után, külső segítségre is szüksége van. Ahhoz, hogy ő hogyan vészeli át ezt az időszakot, a könyvből meg lehet tudni.

Aki olvasta a Szerelmi történetet, nekik mindenképpen ajánlom ezt a könyvet.

A Szerelmi történetről itt írtam korábban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates