2010. november 27., szombat

# ifjúsági irodalom

Melisa Holmes- Trish Hutchison: Csajológia 2. - Randik, szakítások és a nagy szerelem 14+

"Nagylány vagy már, 15–16 éves, mindent tudsz az élet fontos kérdéseiről – úgymint fiúk, randik, nagy szerelmek, fájó vagy dühös szakítások. Na és persze a szex. Már csináltad, vagy még csak beszélsz róla. Láttad a tévében, netes fórumokon magad is osztod az észt, rohantál már a barátnőddel esemény utáni tablettáért, vagy magad is begyűjtöttél pár szép, esetleg kínos élményt. Na de tényleg mindent tudsz az élet fontos kérdéseiről? Tudod-e, hogy azok a jófej csajok, akik nem csinálnak ügyet a szexből (így aztán bomlanak is utánuk a srácok), milyen szörnyű helyzetekbe kerülhetnek egy-egy hebehurgya együttléttől? Nem jön meg: abortusz. Viszket odalent: nemi úton terjedő fertőzés. Mobilodat a mobilján süket csend fogadja: a pasi talált egy nálad is lazább lányt. Nem akarunk ijesztgetni, de azért tudod-e, ha netán veled is baj történne, hová kapj, kihez fordulj? Lesz-e, aki kihúz a slamasztikából? Van-e valakid, akiben megbízhatsz? Ha ilyesmiken töprengsz, ez a könyv neked szól! Dr. Trish Hutchison gyermekorvos, a Dél-karolinai Orvosi Egyetemen serdülőkkel foglalkozik. Dr. Melisa Holmes szülész-nőgyógyász, a gyermek- és serdülő-nőgyógyászat elismert szakértője az Egyesült Államokban. Mindketten több évtizedes tapasztalatra tekinthetnek vissza. A Park Kiadónál tavasszal jelent meg a szerzőpáros Csajológia A tested, a fiúk és a szex című könyve. Azt a kötetet 11 éven felüli olvasóinknak ajánljuk."


Ezt a könyvet úgy definiálnám, hogy egy jó kis felvilágosító könyv tiniknek. Ha lett volna ez a könyv az én időmben, nagyon jó lett, mert én az a típus vagyok, hogy inkább elolvassa....


Szerintem nem csak az én esetem az, hogy a szülőkkel erről egy szót sem beszéltem, komolyan, egy szót sem! Amit tudok, arra magamtól jöttem rá, vagy innen-onnan összeollóztam.... Tudom, ez nem annyira jó megoldás és veszélyes is lehet, még szerencse, hogy "volt annyi eszem" és nem lett nagyobb bajom.


Sajnos, a szülők nagy része nem beszélget a gyerekeivel kényes témákról. Ez a könyv nekik is nagy segítség lehet, mert minden fontos témát érint.


9 fejezetből áll a könyv. Egy-egy fejezet egy igaz történettel indul, majd a témához kapcsolódóan kérdések és válaszolok vannak, amiket egy átlagos ember is feltehet. Minden apró részletre kitérnek.


A fejezetek:
1. Ugye nekem is lesz egyszer pasim? Fiúk: a jó, a rossz meg az összes dráma, ami velük jár
2. Most akkor tényleg el kell mennem nőgyógyászhoz? Néhány szó arról, hogy mi újság odalent
3. Minden rendben van velem? Néhány szó a testi és lelki gátlásokról
4. Tényleg olyan nagy szám a szex? Csak, hogy tisztán láss
5. Mi van, ha a szexet rosszra használják? Amikor a szexualitás veszélyessé válik
6. A pia nem olyan, mint a kábszer, ugye? A szex és az alkohol veszélyes kombináció
7. Mi a legjobb fogamzásgátló módszer tiniknek? Avagy ahogy ne essünk teherbe
8. Úgyis tudnám, ha elkaptam volna valamit! Avagy amit a felvilágosító óra elfelejtettél
9. Mi lett végül Chelsea-val és Zachkel? Csak hogy le ne maradj....


A könyv úgy van megírva, hogy a tinik megértsék: egyszerűen, de úgy, hogy minden részletre ki

van térve...


Mit megadtam volna, ha anno, amikor nekem is kellett volna, lett volna egy ilyen könyvem....


Sok ember életét meg tudja könnyíteni ez a könyv. Tudom ajánlani minden olyan szülőnek, aki ódzkodik a gyereke felvilágosításától, és minden olyan tininek, aki a szüleivel erről nem tud beszélni és erről inkább utána olvass, minthogy baja essen.


A könyvek köszönöm a Park Kiadónak!!!





Könyv címe: Csajológia 2 - Randik, szakítások és a nagy szerelem 14+
Szerző: Melisa Holmes-Trish Hutchison
Fordító: Bárány Borbála
ISBN kód: 978 963 531 867 5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates