2009. november 6., péntek

# szórakoztató irodalom

John Grogan: Marley és mi


Amióta az eszemet tudom, van kutyám. Megéltünk sok gyönyörű pillanatot és élesen él bennem mindegyikük elvesztése is... Az emberek jó része nem érti, hogy a (különösen lakásban) velünk együtt élő kedvenccel mennyire egymásra lehet hangolódni úgy, hogy már tényleg azt érzed, hogy ez a kutya éppen csak nem beszél... Talán ez a könyv segíthet megérteni minket, kutya-bolondokat.

"Marley a világ legrosszabb kutyája, akit gazdái, John Grogan újságíró és felesége Jenny kölyökkorában vásárol. Hogyan lehet egy labrador, a legkezesebb és legszelídebb munkakutya ilyen nevelhetetlen? Ezt nem érti a fiatal házaspár sem. A Marley és Mi egy gazdi könyve felejthetetlen kutyájáról mindenkinek, akinek volt valaha kutyája, vagy legalább vágyott rá. Aki még e humoros, pergő, személyes és megható történet elolvasása után is akar kutyát, az felkészülten vághat bele ebbe az egész életre szóló kalandba."

A könyv igaz történeten alapul. A gyermek vállalás főpróbájaként, a fiatal házaspár hazaviszi Marley-t, a labrador retrievert és innentől elszabadul a pokol...
A 13 évet felölelő könyv már csak tempója miatt is letehetetlen, emellett roppant valóságosan és emberien számol be az életükben bekövetkező örömteli és szomorú eseményekről. Grogan-nek sikerült ezeket a pillanatokat úgy papírra vetni, hogy pontosan azt éreztem, amiről olvastam, felváltva nevettem és sírtam végig a történetet.

A sztori nem kerülhette el sorsát, 2008-ban megfilmesítették Owen Wilson és Jennifer Aniston főszereplésével. Mint minden adaptációban itt is először a hiányosságokra figyeltem fel, de többszöri megtekintés után, kijelenthetem, hogy jó kis mozi lett belőle. Reménykedem benne, hogy aki előbb látta, mint olvasta a történetet, talán kedvet kapott, hogy kézbe vegye a könyvet is.


4 megjegyzés:

  1. Szeretném még egyszer megköszönni a meghívást, igyekszem hasznos tagja lenni az oldalnak.
    Csak reménykedni merek, hogy életem első blog bejegyzése nem tartalmaz sok hibát,és arra lehet számítani, hogy jó néhány kérdésem lesz a szerkesztéssel kapcsolatban...:)

    VálaszTörlés
  2. Úgy örülök, hogy írtál Te is, alastortám! :)
    Tényleg nagyon profi lett a bejegyzésed, gratulálok hozzá!
    A mozielőzetesért plusz pont is jár ám! ;)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a biztatást! ;)
    Nos, meg kell vallanom a "Google a barátom!" felkiáltással, kerestem rá a video hozzáfűzéshez, bár nálam ez sokkal nagyobbként jelent meg, gondolom korrigálni kellett egy kicsit...

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy te is itt vagy, és gratulálok az első blog bejegyzésedhez. :) Nagyon profi lett ám. ;)
    Kérdésekkel meg jöhetsz. :)

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates