2009. november 21., szombat

# romantikus # szórakoztató irodalom

Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Danielle Steel-től már nagyon sok könyvem van meg. Olvastam olyat is, amit a könyvtárból vettem ki, nincs meg saját példányban. Mindegyik könyve elgondolkodtató volt számomra.

A könyv rövid tartalma:
Faith Madison a gazdagok irigylésre méltó életét éli Manhattanben bankár férje oldalán. Két lányt nevelt fel, s mindvégig teljesítette a feleség és anya feladatait. Ám a szíve mélyén olyan titkot őriz, amelyet senkivel nem oszthat meg. Mostohaapja váratlan halála változtatásokkal és felismerésekkel teli úton indítja el a nőt. Elszánja magát, hogy valóra váltja régi álmát és beiratkozik a jogi egyetemre - férje heves tiltakozása ellenére. Állandósulnak a veszekedések, döntésével jószerivel veszélybe sodorja a házasságát. A nehéz időszakban egyetlen vigasza a gyermekkori barátjával folytatott levelezés.
Forrás: bookline.hu

Erről a könyvről az a véleményem, hogy ebben itt megjelenik egy olyan női-férfi kapcsolat, amiről már azt hihetné egy 21. századi ember, hogy már a múlté.
Faith élete a férjéről és a 2 lányáról szólt, de miután a legkisebb lánya is elkerül otthonról, nem találja a helyét. A gyerekek születése előtt jogi karon tanult, de abbahagyta. Vissza szeretne térni a tanuláshoz. A férje nem nézi jó szemmel, sőt választás elé állítja: ő vagy a tanulás. Faith férje szerint neki már van munkája: őt teljes mértékben kiszolgálni. Közben a férj megpróbálja a lányokat anyjuk ellen uszítani. Egy tanulmányi útról korábban ér haza Faith és rádöbben arra, hogy a férje megcsalta őt. Persze a férj borul ki jobban, ő adja be a válópert, arra hivatkozva, hogy Faith tette tönkre a házasságukat, mert tovább akart tanulni. A férj viszonya több hónappal korábban kezdődött, mint ahogy Faith elkezdett gondolkodni a továbbtanuláson...
Több részletbe már nem nagyon mennék bele, de szerintem már ebből is kivehető egy nagy probléma: a férj uralkodni akar feleségén, azt szeretné, hogy minden úgy legyen régen, ahogy neki jó. Egy mai kapcsolatban már nem szabad ennyire uralkodni a másikon. Mindenkinek meg kell lennie a saját mozgásterének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates