2020. augusztus 29., szombat

# new adult

Elyn Vee N.: Jake - Zivatar 1.

 

Book Dreams, 2020
Book Dreams, 2020


Először is szeretném megköszönni Elyn Vee N. írónőnek, hogy ismét elolvashattam recenziós példányként legújabb regényét, amely nemrég jelent meg a Book Dreams kiadó jóvoltából. :-) Akik olvassák a blogomat, tapasztalhatták már pár bejegyzésemben, hogy Elyn Vee N. 2019-es évem egyik legnagyobb meglepetése volt, és az első könyvének olvasásától kezdve rögtön az egyik kedvenc írónőmmé vált. Történetei az erotikus-romantikus műfajban kiemelkedőek, szórakoztatóak, humorosak, izgalmasak és magával ragadóak. Az írónő könyvei szerintem kitűnnek a tömegből, amelyet a különleges és hangsúlyos betűtípus tökéletes kiválasztásának illetve a könyvben szereplők és a borítón lévő modellek kinézetében észrevehető hasonlóságának köszönhetünk. Elyn Vee N. írásaiban legtöbb esetben megmutatkozik az a bizonyos plusz, amely által a könyvei olvasása során elfogja az olvasót az a fajta felfokozott izgatottság, amelyet kevés könyv tud átadni. A mondataiban ott lapul az az olthatatlan tűz, amely felpezsdíti a véred, a kellő mennyiségű vadság, amely annyira lázba hoz, hogy elhiszed, ezek a dolgok veled is megtörténhetnek. 😊


Az írónő említette, hogy Jake c. regénye most más lett. Mikor elkezdtem lejegyzetelni a gondolataimat a regény kapcsán, az első szó, amit felírtam a "visszafogottabb" volt. Visszafogottabbnak éreztem, mind az erotikus jeleneteknél, mind a humoros részeknél. Míg előző köteteinél inkább az erotikus, szenvedélyesebb jelenetekre fektette a hangsúlyt, addig legújabb regényében egy romantikus, családi drámákkal és magánéleti bonyodalmakkal küzdő fiatal párról olvashatunk. Érezhető, hogy a romantika és a drámai hatás állnak a mű középpontjában. A könyvet Jake és Summer szemszögéből olvashatjuk végig, amelyek bemutatják nekünk szerelmük történetét. Jobban megismerhetjük barátaikat, családjaikat, és a köztük lévő társadalmi és erkölcsi különbségekbe is nagyobb betekintést kapunk. Belecsöppenünk pár zsarolási kísérletbe, árulások sorozatába, amelyek által itt már a negatív karakterek is jelentős szerepet játszanak Jake és Summer kapcsolatának kialakulásában. Végigkövethetjük szerelmük fellángolását, beteljesülését, és végül egymástól való elszakadását. De mi fog történni ezután? Meg tudnak-e bocsátani egymásnak, sikerül-e megérteni a múltat, elengedni a sértettséget, hogy újra egymáséi lehessenek és bimbózó szerelmük kiteljesedhessen? Miképp birkóznak meg a felmerülő akadályokkal? Le tudják-e győzni a gonoszt? Ezekre a kérdésekre kapunk választ Elyn Vee N. legújabb regényében. 


,,Vannak emberek, akik szépen lassan a múltunkká válnak. Eleinte reméljük, hogy talán van helyünk az életükben, de ahogy telnek a hetek, hónapok, észrevesszük, hogy aki régen a mindennapjaink része volt, az szépen lassan elfakul. Az arca, az emlékek homályossá válnak. Azt hiszem, ekkor történik meg a továbblépés kezdete."


Kétségtelen, hogy Elyn Vee N. most egy sokkal komolyabb hangvitelű regényt írt, de azért eme művében is megtalálhatóak a bájos írói stílusára jellemző elemek, amelyek mindenképp pozitívumai a könyvnek, és érezhetően kiforrottabb lett az írásmódja is. Viszont, engem személy szerint most nem ragadott magával a történet. Nem tudtam közel engedni magamhoz annyira a szereplőket. Előfordulhat, hogy azért, mert ismerem előző írásait is, és tudom, hogy ennél sokkal több érzékiség lakozik benne.


Örülök, hogy más stílusban is megpróbáltatja magát az írónő, de személy szerint remélem, hogy legközelebb még több tűzzel és szenvedéllyel teljesebb jelenetekkel lát el minket további könyveiben. Továbbra is várni fogom a legújabb megjelenéseit, és ugyanolyan fokozott izgatottsággal fogok nekiállni, mint eddig. 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates