2019. augusztus 22., csütörtök

# ifjúsági # könyv

Kasie West - Szerelembe zárva



Amikor ​Autumn Collinst véletlenül bezárják a könyvtárba egy egész hétvégére, úgy érzi, hogy ennél semmi nem lehetne rosszabb. De aztán kiderül, hogy Dax Miller is bent ragadt vele az épületben. Autumn nem sokat tud Daxről, csak annyit, hogy a fiú semmi jót jelent. Sok pletyka kering az iskolában valami verekedésről (és arról, hogy Dax emiatt került javítóintézetbe egy időre), meg azt is híresztelik, hogy magányos farkas. Egyszóval nem ő az ideális hétvégi partner. Autumn végig azzal nyugtatgatja magát, hogy Jeff (a már majdnem barátja), nemsokára észreveszi, hogy ott ragadt a könyvtárban, és a megmentésére siet. 
Csakhogy Jeff nem érkezik meg. Senki nem érkezik meg. 
Autumn lassan ráeszmél, hogy ezt a hétvégét kénytelen lesz automatából nyert ételekkel kihúzni, ráadásul egy olyan fiú társaságában, aki elég egyértelműen nem akar közösködni vele. Csakhogy az is kiderül, hogy Daxben sokkal több van annál, amit elsőre gondolna róla az ember. Autumn és Dax idővel — eleinte vonakodva, később már nem annyira vonakodva — lassan megnyílnak egymásnak. Autumn megdöbben, hogy milyen közel kerülnek egymáshoz. De vajon akkor is így érzik majd, ha véget ér a kalandos hétvége, és a lányt újra magával ragadja a régi élete és a régi szerelme?

Imádtam!! :) Nagyon!! :) Már olyan szükségem volt egy ilyen történetre, mint éhezőnek egy falat kenyérre, ezért különösen örülök, amikor barátnőm ajánlotta. Ifjusági történetről van szó, tehát nem egészen az én korosztályomnak szól, de én pont ezért (vagy ennek ellenére - nézőpont kérdése) nagyon szerettem. 
Magával ragadott, alíg bírtam letenni. Csak egy dologban tudnék "belekötni", ez pedig a könyv rövidsége. Nagyon szívesen olvastam volna még Autumn és Dax történetét.
A történet röviden:
Autumn a barátaival elindul a hegyekbe, hogy ott töltsék a hétvégét, azonban az elindulás előtt beugranak a könyvtárba. Egy szerencsétlen figyelmetlenség miatt Autumnnak - mivel ünnep van, - 3 teljes napig kell ott rostokolnia telefon, enni-és innivaló, meleg ruha, és társaság nélkül. Legalábbis ő azt hitte, hogy egyedül van, amíg fel nem bukkan Dax, a rejtélyes fiú, akiről nem sok pozitív dolog kering az iskolában.
Nagyon hosszú, és nagyon hideg hétvégének ígérkezik ez, de nagyon rövid idő után Autumn kezd beletörődni, hogy ha nem kezd el legalább beszélgetni Dax-el, akkor még lassabban fog telni az idő. (Pff, egy könyvtárban. :D )
Ahogy telik az idő, Autumn rájön, hogy a barátai nem fognak visszajönni érte. Dax és ő kezdenek egyre közelebb kerülni egymáshoz, és mint az esetek többségében, itt is kiderül, hogy az emberek mennyire képesek félreismerni a másikat.
Nem egészen úgy, ahogy tervezték, de miután kijutnak a könyvtárból, akkor kezdenek igazán bonyolódni a dolgok. Jeff, Autumn (még nem) barátja balesetet szenved, ezért - és persze Jeff szüleinek köszönhetően - Autumn elég sok időt tölt a kórházban, azonban kezd rájönni, hogy nem Jeff az, akihez kötődik. 
Ezt nem nézi jó szemmel Jeff barátja, Dallin sem, akinek a barátsága határozottan meginogni látszik a lány irányába.
A történet végére kapunk egy kis szerelmi drámát, nagy egymásratalálást, és még nagyobb vallomásokat.
A történed stílusa egyszerű, könnyen olvasható. Nincs sem túlgondolva, sem túlbonyolítva.
Amit nagyon hiányoltam, az például egy bocsánatkérés Dallintól. Ő nem lett a szívem csücske. A viselkedésével nem tudtam azonosulni, annyira anyáskodott Jeff felett, mintha ő nem tudna meghozni egy döntést, vagy nem tudná kézben tartani az életét.
Dax abszolút a kedvenc karakterem. Sok mindenen kellett keresztülmennie, de mégis emelt fővel viseli a mindennapokat, még annak ellenére is, hogy tudja, milyen pletykák keringenek róla az iskolában.
Fontos kiemelnem, hogy nem minden rózsaszín a történetben. Autumn pánikbetegsége sok dologra felhívja a figyelmet. Fontos szem előtt tartani, hogy a pánikbetegség nem játék, és nem szégyen róla beszélni. Autumn titkolta a barátai elől, mert nem szerette volna, ha másképp bánnak vele emiatt. Véleményem szerint ez volt az egyik legrosszabb döntés, amit hozhatott. 
Mindent összevetve nagyon szerettem ezt a történetet. Ajánlom az ifjúsági irodalom szerelmeseinek. :)

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates