2019. augusztus 3., szombat

# +18 # krimi-thriller

J.D.Barker: A negyedik majom (4MGY 1.)

Agave Könyvek, 2018
A ​Négy Majom Gyilkos több mint öt éve tartja rettegésben Chicago lakóit. Az áldozatai rendre fiatal lányok, módszerei és „védjegye” különösen kegyetlen. A rendőrség még ennyi év elteltével is csupán a sötétben tapogatózik, míg egy nap halálos gázolással történő balesetet jelentenek egy buszmegállóban. Kiderül, hogy az áldozat a Négy Majom Gyilkos. A helyszínelés során többek közt egy naplót találnak nála, és minden arra utal, hogy a régóta keresett gonosztevő épp elrabolt egy utolsó áldozatot, mielőtt váratlanul utolérte a vég. 
Sam Porter nyomozó, a gyilkosra specializálódott egység vezetője tudja, hogy nagyon kevés ideje maradt megtalálni az elrabolt lányt. A sorozatgyilkos naplóját olvasva belemerül egy pszichopata tudatába és különös élettörténetébe, és olyan dolgokat talál, amikre nem lehet felkészülni. Rohamosan fogy az idő, és a Négy Majom Gyilkos még a túlvilágról is gúnyt űz a rendőrségből ebben a mesterien megírt, lebilincselő thrillerben. J.D. Barker regényében a Hetedik és A bárányok hallgatnak hangulata találkozik, miközben a szerző remekül gondolja végig és újítja meg a sorozatgyilkosokra épülő történeteket egy olyan főgonosszal, akit egyhamar nem felejtünk el.

A könyv borítója keltette fel főleg a figyelmem, miközben a következő kiszemelteket kerestem. Fantasztikus! A fülszövegéről már nem is beszélve. Mindenképp meg kellett vennem! (Kicsit később sikerült beszereznem, és többször is elolvastam a fülszövegét, hogy biztosan kell-e ez nekem. KELLETT!!!) 😍

Ez a könyv életemben olvasott egyik legjobb thriller és krimi kategóriájába sorolható.  Rég olvastam már olyan könyvet, ami ennyire lekötötte volna  a figyelmem. KEDVENCEM LETT! 

Több szálon futnak az események, több szemszögből és több idősíkon, rövidke fejezetekkel. Egyrészről beleolvashatunk a Négy Majom gyilkos Naplójába, és nyomon követhetjük a gyermekkorát, ezáltal annak okát is, hogy miért is vált azzá, ami, és miért teszi azt, amit. Másrészről pedig 2 nyomozó szemszögéből  követhetjük végig az eseményeket. Egyszerűen zseniális!

,, - Csak akkor kell így beszélned, ha szándékosan butának akarsz látszani, mint amilyen vagy, ami néha kifejezetten hasznos lehet. Sokan félnek azoktól, akik okosabbak náluk. Ha leereszkedsz az ő szintjükre, akkor elfogadnak. Így könnyebben be tudsz illeszkedni. De az apád előtt felesleges színészkedni. Ha az ember a családja és a barátai társaságában sem lehet önmaga, akkor mi értelme az egésznek, nem igaz? "
(Részlet: Napló)

Nagyon izgalmas és csavarokkal teli regény. 

Durva? Igen. Kegyetlen? Igen. Brutális? Annál is inkább. Viszont, ha igazán meg akarjuk ismerni és tudni, hogy hogyan képes egy ember ilyesmiket elkövetni, akkor ez a nyers őszínteség is szükséges hozzá.


Ez a könyv emlékeztetett arra, hogy brutális világban élünk, és bárki bármit mond, én úgy gondolom, hogy igenis és minden gyermekkorban kezdődik.

Ajánlom mindenkinek, aki még nem olvasta és bírja lelkileg, meg persze gyomorral is!

Alig várom, hogy belekezdjek a következő részébe! 😊
Drajkó Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates