2019. július 15., hétfő

# ifjújsági # koalány

Eve Ainsworth: 7 nap

Iskolai zaklatás - mindig is aktuális téma. Mert mindig is lesznek kiszemeltek, akik gyengébbek, például kövérek, vagy bármi apró ok miatt csúfolni lehet őket. És mindig lesznek "menők" és bandavezérek is, akik az előbb említett gyengébbeken élik ki hatalmukat, vagy vezetik le problémáikat.

A történetet két középiskolás lány meséli el, váltva, az egyik Jess, az "áldozat", a másik Kez, a "támadó". Egy-egy eseményre így két szemszögből is ráláthatunk, illetve mindkettőjük családi hátterét, gondjait-bajait megismerhetjük.

Jess szerencsére talál magának egy szövetségest egy fiú személyében, csak éppen ez a szövetséges nem más, mint zaklatójának, Keznek a barátja! Ráadásul közeleg egy buli is, amely - mint általában - meghatározó az iskolások életében.

7 nap - vagyis egy hét, ennyi az egész regény eseményének ideje. Hét nap alatt bármi történhet, akár végzetes esemény is, de nem várt fordulat is.

A könyv nagyon jól ábrázolja, milyen "zaklatottnak" lenni, amikor is inkább csendben tűrsz és nem mersz szólni senkinek. Ugyanakkor Kez jellemvonásait is jól kiemeli, hogy valójában ő is gyenge, csak ezt próbálja leplezni, és sajnos sokszor túlmegy határokon, néha még a barátainak sem tetszik, milyen durva dolgokra képes.

Gyorsan olvasható regény, és - SPOILER - bár én nagyobb drámára számítottam, szerencsére az írónő pozitívabb kicsengést szánt ennek az elgondolkodtató történetnek. 

A hivatalos ajánlóból:
Eve Ainsworth tűpontosan írja le az iskolai zaklatás folyamatát, váltogatva a támadó és az áldozat nézőpontját. A 7 nap minden szépítés nélkül, de együttérzéssel és mély emberismerettel tárja föl mindkét főszereplő érzéseit és indítékait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates