2019. június 5., szerda

# könyv # romantikus

Borsa Brown - Gyalázat és szenvedély

Bár a sorozat nyitó kötete, a Gyalázat és hit tetszett, annak értékelésénél még azt írtam, hogy Borsától továbbra is az Arab-sorozat a kedvencem. Mindjárt kiderül, a második rész elolvasása után változott-e a véleményem.



A fülszöveg:
Dorothy ​Millert, a fiatal amish lányt vétkei miatt Pennsylvaniába száműzik, egy sokkal szigorúbb közösségbe. A lázadó lány nehezen viseli a szabályokat, és nem sejtheti, hogy e helyen maga az ördög és a pokol lakozik. 
Mindeközben Gregory Hamilton, az üzletember is szembetalálja magát démonjaival, mégis azon igyekszik, hogy visszahozza a megszokott környezetébe a lányt, akinek összekuszálta az életét. 
Samuel Zook, az amish fiú kihágásai miatt végleges kirekesztésre számíthat. Próbál hű maradni az ősei értékrendjéhez, de rá kell jönnie, túl önfejű és heves. 
Vajon meddig képesek az emberek álarc mögé bújtatni valós énjüket? Meddig tartható féken az ösztön és a vágy? Legyőzheti a józan ész a szívet és a sóvárgást? Mindhármuknak rá kell döbbenniük, hogy reménytelen háborúba kezdtek önmagukkal, mert „legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír…” 
Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a Gyalázat-trilógiában ezúttal is egy elzárt közösségbe, az amishok világába enged betekintést. Az első kötet, a Gyalázat és hit után a Gyalázat és szenvedély című részben kiderül, hogyan folytatódik Dorothy, Gregory és Samuel története.

A történet fonalát ott vehetjük fel, ahol az előző rész véget ért. Dorothy "bűne" után a nála sokkal szigorúbb szabályok szerint élő swartzentruber amish rokonaihoz kerül, ahol számos kellemetlen élmény éri. Ezeket a borongósabb hangulatú részeket viszont remekül ellensúlyozták Gregory és Samuel heves, olykor kifejezetten vicces szócsatái. Tetszett, hogy bár a két férfi ellenség, valahol mélyen, legbelül igenis tisztelik egymást. Ha pedig nem lenne elég, hogy mi, női olvasók eddig sem tudtunk kettejük között dönteni, Borsától kapunk még egy igencsak érdekes szereplőt Dorothy unokatestvére, Joshua személyében. A férfi kezdetben kifejezetten keménynek, veszélyesnek tűnik, ahogy haladunk a történetben, úgy válik egyre szimpatikusabbá, szerethetőbbé.

Az írásmódra továbbra sem lehet panasz, nagyon olvastatta magát a könyv, imádtam a már említett vicces, odamondogatós párbeszédeket. Az első résszel kapcsolatban láttam olyan véleményeket, hogy bizonyos részek, ahol az írónő az amishok szokásait, életét ecsetelte, túl hosszúak, részletesek, szerintem itt minden a helyén volt.

Összegzés: 
Imádtam ezt a kötetet, nagyon kíváncsi vagyok, Borsa hogyan szövi tovább a szerelmi szálakat, és mit tartogat még a szereplők számára. Gregory és Samuel között pedig egyelőre képtelen vagyok "dönteni". :D Sőt, Joshua is nagyon belopta magát a szívembe.

Sok minden ellen harcolhat az ember, de a saját szíve ellen nem. Abban úgyis alul marad…

Neked melyik férfi szereplő a kedvenced? Gregory, Samuel, esetleg Joshua? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates