2019. március 21., csütörtök

# doxa # interjú

Máté Bence természetfotó kiállítása - Az állatok Budapest szívébe költöztek, hogy a te szívedbe is bekerülhessenek.


Megtörtént már veletek, hogy odajött hozzátok valaki, hogy bemutatkozzon? Ugye, milyen jól tud ez esni? És láttad már azt, hogy a természet teszi ezt? Nem? Az meg, hogy lehet? Akkor ki kell jelentenem: te nem jártál mostanság a Szt. István Bazilika előtt.

Mert bármennyire is meglepő, március végéig a város szívébe költözött az állatok egy része. Máté Bencének köszönhetjük ezt a csodát, aki országunk legismertebb és legelismertebb természetfotósai között van, bár meg megmerném kockáztatni, hogy ő vezeti a rangsort.


Embernagyságú üvegfelületeken mutatja be a világ legcsodásabb teremtményeit. Az ő szemein keresztül eljuthatunk országunk nemzeti parkjaiba, Kenyába, de akár Costa Ricába is. Hogy miért?

Elmondása szerint, Gaál Péterrel és a Varázslatos Magyarország-gal meg akarták mutatni azt a sokszínűséget, amivel ma rendelkezik a természet. Azt az ámulatba ejtő szépséget, amely megragadja az ember lelkét és fogva tartja; lehetőséget akartak adni mindenki számára, ezeknek az áldásnak mondható értékeknek a megismerésére. Mert fontos szerinte – ahogy szerintem is –,


hogy a jólét elérésével táguljon a látásmódunk és foglalkozzunk ezen értékek megőrzésével és fenntartásával. 
 

Mert lényeges, hogy a figyelem nélkül sok közülük rövid időn belül eltűnhet vagy végleg meg is semmisülhet.
 

Este kivilágítva a legszebbek ezek a képek!  Amit – az alkotó plusz munkájának köszönhetően – QR-kód olvasással haza is vihetünk telefonunkra háttérként.


A kiállított üvegfelületeken nem csak a képek szerepelnek, hanem egy ígéretes lehetőség is, amit ott jártamkor egy kamasz fiú is nagyon figyelt. Le is rántom a leplet, és itt a nagy bejelentés: Indul a Fajbook, azaz a környezetünkben élő állatokat megismerő verseny. 



Fotózz le és tölts fel minél több állatott a felsoroltak közül, majd gyűjts jelvényeket és szerezd meg az értékes nyeremények egyikét. Részletek itt. 


De még van ennél jobb is…

 

A legügyesebb képeket feltöltők indulhatnak a Varázslatos Magyarország fotópályázatán is ahol már nem  a mennyiség, hanem az esztétika számít. Amihez minden jelentkezőnek sok sikert kíván Bence; aki azt tanácsolja bármely pályázaton való elinduláshoz, hogy az önkritikán és egy jó fotón túl már csak egy dologra van szükség, BÁTORSÁGRA!

Ha személyesen is szeretnéd Bencét megismerni, meghallgatni és nagyokat kacagni vicces sztorijain, akkor mindenképpen gyertek el velem együtt az előadására, amelyre Budapesten, március 31-én kerül sor. Máté Bence természetfotó-kiállítás és előadás turné jegyek itt.

Megszerettetted velem a hangyákat. :)

Számomra hatalmas megtiszteltetés volt Bencével beszélni. Egy szenvedélyes, kitartó és magabiztos embert ismertem meg benne, aki ismertségét és sikereit arra használja, hogy értéket teremtsen, tudását és lehetőségeit 100%-osan beleadva mindenbe. Ilyen példaképekre van szüksége a Z és az utána következő nemzedékek tagjainak.

Menjetek el a kiállításra és az előadásra, fajbook-oljatok, pályázzatok és kövessétek Bence példáját!


Mert a tehetség, a kitartás és a bátorság tud csak igazán győzni!


Az előadáson találkozunk!
Doxa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates