2018. szeptember 18., kedd

# programajánló

Az Olvasás Éjszakája


A könyvmolyok már megszokhatták, hogy tavasszal és nyáron vannak a nagy könyves programok, és most egyre jobban csappannak meg a könyves rendezvények. Nos, ez nem így van, hiszen az ősz beköszöntével rögtön egy érdekes program is megrendezésre kerül: az Olvasás éjszakája.

Az Olvasás éjszakája szeptember 29-én lévő egész napos program, melynek elsődleges feladata az olvasás népszerűsítése. A programok helye az ország területén elszórva található, szerepel Budapest mellett többek között Székesfehérvár, Szeged, Debrecen is. Az Olvasás éjszakája programjai változatosak, mind a könyvek típusát, mind a program fajtáját illetőleg, hiszen lehetőség lesz könyvbemutatókra, beszélgetésekre, játékokra, és előadásokra elmenni ez idő alatt.
A programot itt tölthetitek le, hogy az összes az éjszakán fellehető programot meg tudjátok nézni, én pedig azokat a programokat írnám ki, amelyekre valószínűleg elmegyek majd. Örülnék, ha veletek is találkozhatnék, nagyon jó buli lenne ha minél több embert elérne ez a program is.



14:00 Aranymosás Irodalmi Klub (Alexandra Pódium)
A Könyvmolyképző Kiadó íróinak és íróiskolásainak szóló klub ez alkalommal nyilvános. A szerkesztők szeretettel várnak mindenkit ismerkedni, beszélgetni.
Vezeti: Varga Bea
Szó lesz az Aranymosásról, az irodalmi klub tevékenységéről, és minden olyan dologról, amire egy külső szemlélő kíváncsi lehet., Én már nagyon várom, borzalmasan kíváncsi vagyok rá.

15:00 Mire vágynak az olvasók? (Alexandra Pódium)
Varga Beát (On Sait), a siker tintája szerzőjét kérdezi írói titkokról, olvasói csoportokról, lélektanról Wichnalek Attila.
Egyrészről nagy tisztelője vagyok On Sai munkásságának, és a Siker tintájának, másrészről egy ilyen beszélgetés mindig érdekes lehet a maga módján, mindig hallani újat, és remélhetőleg csupa jó és pozitív dolgot.

16:00 Bloggertalálkozó (Alexandra Pódium)
Kötetlen beszélgetés és ismerkedés bloggereknek, blogolni vágyóknak.
Mivel belekóstoltam már a bloggerek életébe, ezért borzasztóan kíváncsi vagyok arra, mások mit és hogyan látnak a blogolással kapcsolatban. Remélem sok jó tanácsot kaphatok majd, hogy tökéletesíthessem a munkáimat.

17:00 Álmodj velünk! Elindult a Vörös Pöttyös Klub (Alexandra Pódium)
A klub vezetőjét Róbert Katalin írót, szerkesztőt kérdezi a klub terveiről, és az idén megjelenő magyar regényekről Mihóczy Mercédesz. Utána interaktív beszélgetés és ötletelés a közönséggel.
Már eléggé felcsigázott a Vörös Pöttyös Klub első kezdeményezése is, és kíváncsi vagyok, mi fog kisülni belőle. Remélem, ha a közönséggel ötletelős dolog lesz, akkor csak jó dolog fog kisülni belőle!

19:00 Hogyan készül a novella? (Líra Fókusz - Könyv és kultúra)
Légrádi Gergellyel „Csináljunk novellát!” Hogyan készül egy rövidpróza? Honnan indul és hova érkezik? Egy kezdet és több vég. Párhuzamos valóság. Miként kerül a novellába a váratlan, a véletlen és az olvasó maga?
Engem mindig is érdekelt a novellák világa, most pedig, hogy elkezdtem ezzel mélyebben is foglalkozni, úgy gondolom, érdemes erre az előadásra beülnöm.

Egy könyv illata (Líra Fókusz - Könyv és kultúra)
Ha van kedved játszani, bekötött szemmel szagolj könyvekbe és mondd meg, mi lehet a kezedben? Idén is éjszakába nyúlóan szimatolhatsz OLÁH ANDREÁVAL, és a „legjobb orrú” olvasók természetesen könyvet nyerhetnek!
Mivel a novellás előadáson úgy is ott leszek, ezért gondoltam megszaglászom a könyveket is. Remélem egy Mézesfalást is meg tudok szaglászni.

22:00 A szolgálólány meséje (bookline Móricz Zsigmond Könyvesbolt és kávézó)
Gilead közelebb van, mint gondolnánk? MARGARET ATWOOD hátborzongató regényéről Nádor Zsófia, a Jelenkor Kiadó és a Margaret Atwood-kötetek szerkesztője beszélget Ruff Orsolyával a Könyvesblogtól.
A szolgálólány meséje egy olyan könyv, amely nem csak népszerű (a blog körében is, hiszen két bejegyzésünk is van a témában itt és itt) de témáját tekintve is érdekes, és rengeteg beszédtémát ad. Ezt használják ki ennél az előadásnál is, és a késői óra ellenére szeretnék én is ott lenni rajta majd.

Remélem sikerült kicsit felcsigáznom a hangulatotokat arra, hogy ti is eljöjjetek az Olvasás Éjszakájára. Ha azok a programok, amiket leírtam számotokra nem jöttek be, nézzétek meg a programfüzetet más érdekes előadások után, vagy látogassatok el az esemény honlapjára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates