2018. január 23., kedd

# erotikus # könyvek

J.L. Perry: Rohadék

Eredeti címe: Bastard
Kiadta: Művelt Nép (2018.)
Oldalszám: 500
Forrás: saját
Értékelésem:

Rohadék #1

"A ​világhírű bestseller. Egy szívfájdítóan gyönyörű love sztori." Olvasható a fülszövegben. Kell ennél több egy olyan olvasónak, aki odáig van a romantikus sztoriért? Nem nagyon. Csak az a baj, hogy ezt a könyvet elolvasva, garantálva van a pofára esése, hacsak nem a tizenéves korosztályba tartozik.
Nem akarok senkit se megbántani, de ez a könyv nagyon Ulpiusos volt. Jó a reklám, jó a fülszöveg, nem rossz a borító sem lássuk be, de ami benne van. ... Nos, nem szoktam csúnyákat írni az oldalon, de egy kalap sz.r. 

Kezdjük akkor ott, hogy a főszereplőnk egyáltalán nem rohadék. Hiába ez a könyv címe és olvasható a fülszövegben is. Inkább egy sérült, rémült kissrác, aki vagány akar lenni, ezért tud bunkón viselkedni, de ha megerőltetem magamat, szerintem ilyen téren még én is lepipálnám őt. 
A fülszöveg alapján az jött le nekem, hogy Carter egy nagyon vagány, tökös gyerek lesz ... hát lehet, hogy túlteng bennem a tesztoszteron, de ez a kis nyikhaj nem hogy vagány lenne, de tökös sem.
A cselekmény pedig? Ó jaj! De kezdjünk akkor mindent az elején.

A bejegyzésben SPOILER található!

Amikor a történet a kezdetét veszi, Carter és Indi is 17 évesek. A fiút egyedül nevelte fel az édesanyja, miután az apja lelépett, amikor kiderült, hogy terhes lett a nő. A szülei kitagadták, így egyedül próbált boldogulni a fiúval, akiben kialakult az a hibás énkép, hogy ő egy fattyú. 

"Vicces, hogy egy futó pillanat mennyire megváltoztathatja az embert. Mennyire meghatározhatja egyetlen ostoba, őrült, elbaszott szó."

Aztán teltek az évek és az anyja férjhez ment egy szemétládához és Carternek se volt sok választása, kénytelen volt a pasihoz költözni, aki az anyja háta mögött megvetette a srácot és mindig piszkálta. Carter pedig, hogy tökös legénynek tűnjön megkeményítette pöttöm szívét és elhatározta, hogy csak használni fogja a nőket és amint betölti a 18-at, tuti lelécel.

"... ha az ember nem érez, akkor nem tudnak neki fájdalmat okozni."

Aztán a költözés napján megpillantja az új szomszéd csaj -Indi- formás popsiját, amire a kanos 17 éves úgy reagál, mint egy bagzó nyuszika, legszívesebben dobbantana is. Gyorsan szóba is elegyedik a csinos csajjal, akinek persze azonnal folyik a nyála, mert hát a mai menő öltözködési stílusban, amikor a fiúkat inkább lehet lányoknak nézni és félteni, hogy elfújja őket egy fuvallat, Carter egész jó emberkezdemény a szemében. 
Persze nem kezdenek el romantikázni, ugyanis Carter tökösködik Indivel, hisz ő a kemény legény, ugráltatja a csajt, birtokolni akarja, akinek meg csak folyik a nyála. Aztán a csajszi beadja a derekát, nekiadja a szüzességét, erre a bunkó gyerek lelécel és 5 évig a csaj felé se néz.
Gondolom sok olvasó ennél a résznél a könnyeit morzsolgatja, hogy szegény Carter, hisz lelkileg sérült és jól döntött, hogy nem akarja tönkretenni szegény ártatlan pici Indi életét. Nos nem. Carter egy önző pöcs. És ez a baj a most felnövő generációval, hogy sok ilyen puhapöcs van, akik tökösnek akarnak tűnni, de annyi bátorság nincs bennük, hogy szembenézzenek az érzelmeikkel, inkább elmenekülnek. Brávó.
5 év múlva viszont Carternek haza kell mennie és újra találkozik Indivel. Folytatódik a nyálcsorgatás, majd a szex mindenhol és minden mennyiségben. A szerző ennek ellenére úgy döntött, hogy az olvasók ingerküszöbének tuti nem elég, hogy minden harmadik oldalon kupakolnak, így beleveszi, hogy Indinek agydaganata van. No comment. Persze a csaj legyőzi és a végén mindenki boldog, míg meg nem halnak.

Ennyi a sztori. Arra ki se térek részletesebben, hogy hogy tetszett. ... Na de inkább mégis.
ez egy YA-nak induló NA, amire egyáltalán nincs felhívva az olvasók figyelme. Amikor szembesültem azzal, hogy 17 éves kanos tinikről olvasok, rettentően zavarban éreztem magamat. Rendben, én is voltam 17 éves, mesélhetnék, a fiúk se voltak nagyon mások, na de számomra akkor is zavaró volt így 30-on túl, hogy 17 évesek a szereplők. (B.sszus, pár év és a fiam is 17 lesz!) Ráadásul amikor lényegében egy 30-as nőt lenyanyáztak, a víz is kivert, mert nem érzem magamat azért nyanya korúnak.
Na de lépjünk azon túl, hogy 17 évesek a főszereplők, majd pedig 22 évesek.
a Rohadék véleményem szerint nem romantikus love story, hanem egy erotikus történet, valami love story féleséggel. A pornófilmek köré is van valami sztori kanyarintva, ugyanez van ezzel a történettel is.
átverve érzem magamat a címet és a fülszöveget is olvasva.
kiborított a túl sok csúnya beszéd. Nem vagyok begyöpösödött 30-as, értem én, hogy tizenévesen attól tűnök keménynek, ha baz+elek minden harmadik szavam után, de könyvben valahogy ez nem volt oké.
rengeteg az ismétlés, ami nagyon uncsi. Rendben, elmondtak valamit 3X, az olvasó nem fogyi, megértette az első után is, de miért kell 30X elismételni? 
↪ Carter lelki mizériája. ... Amikor bolhából van elefánt csinálva.
↪ nevetségesnek tartom, hogy a srác 5 évre eltűnik a csaj életéből, majd az após szentbeszéde képes észhez téríteni. Ugyan már! Ennek kevésnek kellett volna még lennie logikus módon!
↪ agydaganat? Mi van? Miért kellett ez?

Az egyetlen pozitív dolog ami tetszett, az Indi apjának a karaktere volt. Bírtam a pasit és nagyon örülök annak, hogy a történet vége úgy alakult, ahogy.

Milyen is akkor a Rohadék? Egy YA-nak induló erotikus NA, gyenge sztorival. Azzal nincs is baj, hogy hihetetlenül nyálas és csöpögős, néha jól esnek az ilyen könyvek a léleknek és a szívnek, na de maga a történet véleményem szerint ezer sebből vérzik. Tizenéves, fiatal huszonéves olvasók a célközönsége (amire a kiadó nem nagyon hívta fel a figyelmet és szerintem ez hiba), nekik lehet, hogy bejönne, nekem ez már kevés volt.

A bejegyzés a saját blogomon is közzétételre került!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates