2017. július 7., péntek

# erotikus # könyvek

Catherine Bybee: Feleség szerdára (Hétköznapi feleségek 1.)

Studium Plusz, Budapest, 2016. 256. oldal.


Blake ​Harrisonnak, a gazdag, híres és nem utolsósorban sármos férfinak, hogy megszerezze apja örökségét, még közelgő születésnapja előtt feleséget kell találnia. A férfi egy társközvetítő cég ügynökéhez, Sam Elliothoz fordul, ő azonban nem az az üzletember, akire számított. Sam Elliot ugyanis egy magabiztos, független és rendkívül erős nő, aki nem mellesleg gyönyörű. Samantha természetesen véletlenül sem szerepel a felkínált feleségjelöltek listáján… egészen addig, amíg Blake fel nem ajánl neki tízmillió dollárt, ha egy évre a felesége lesz. 

Az ajánlat elfogadásával Samantha anyagi helyzete egy csapásra rendeződne, soha többé nem okozna neki gondot tartósan beteg testvére kórházi ápolását finanszírozni. Mindössze annyit kell tennie, hogy eljátssza a feleség szerepét anélkül, hogy közel kerülnének egymáshoz. Ám Blake lehengerlő személyisége és forró csókjai mellett nehéz ellenállni. A házassági szerződés mindenre kitér, egyvalamit azonban nem vett számításba: mi lesz, ha egymásba szeretnek?


A könyvet először a Book of Hails youtube-csatorna ajánlójában láttam. Régen olvastam ilyen jellegű történetet, így megjött hozzá a kedvem. A kötetet kölcsön kaptam, így a minőségéről sok mindent nem írhatok. Jó volt kézbe fogni, könnyen utaztatható a maga alig több, mint kétszáz oldalával. A borító szerintem nagyon hangulatos.

A könyvecske elég kurtára sikeredett, tökéletes nyaralós olvasmánynak. Nem kell a történetet túlagyalni, és pár óra alatt a végére lehet járni. A regény rövid fejezetekből áll, amiben a két főszereplőt követhetjük nyomon.  A női főszereplőnk, Samantha, vagyis Sam, aki az átélt családi tragédiák után próbál talpon maradni. Saját társközvetítő céget vezet, ami kizárólag vagyonos férfiaknak próbál meg társat találni. Égető szüksége van a pénzre, mivel a beteg húgát el kell látnia. A férfi, Blake, aki csak akkor juthat hozzá az apja vagyonához, ha 35 éves koráig megnősül, és a házasság tartósnak bizonyul. Meg kell győznie az ügyvédeket is, hogy nem látszatházasságról van szó. Ebből alakul ki kettejük kapcsolata, Blake megállapodik Sammel, hogy egy évre házasodjanak össze.

Mivel egy tipikus romantikus történetről van szó, nem nagy meglepetés hogy kölcsönös vonzalomra lobbannak egymás iránt. Nagy fordulatokra nem kell az olvasónak a történet során számítani. Sajnos ezzel együtt nem sok eredetiség van a történetben. Tipikusan az, amire az ember az mondja, hogy már ezerszer megírták.  Tényleg csak a főszereplőkre "maradt" idő, a mellékszálak teljesen elvarratlanok. Pl.: Mi van lett Sam apjával? Mik a testvére kilátásai? 

Végeredményben tipikusan az a könyv, amit egyszer el lehet olvasni. Túl kiszámítható a cselekmény, a főbb vonalakon kívül pedig minden teljesen lezáratlan. Tökéletes olvasmány, ha az ember nem akarja a dolgokat "túlgondolni". 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates