2017. június 29., csütörtök

# forgatókönyv # Harry Potter

J. K. Rowling · John Tiffany · Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek

J. K. Rowling - John Tiffany - Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter 8.)

Tizenkilenc ​évvel a roxforti csata után…
Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.
A Harry Potter és az elátkozott gyermek, J.K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne új műve, a nyolcadik Harry Potter-történet, egyszersmind az első, amit színpadon hivatalosan bemutattak. Színpadra írta: Jack Thorne.
Ez a könyv, amely a színházi próbák szövegkönyvének különleges kiadása, lehetővé teszi, hogy azok is nyomon követhessék Harry Potternek, valamint családjának és barátainak sorsát, akik nem látták a darabot. Az ősbemutatóra 2016. július 30-án a londoni West Enden került sor.
A Harry Potter és az elátkozott gyermeket elsőként a Sonia Friedman Productions, Colin Callender és a Harry Potter Theatrical Productions vitte színre.

 Méltó befejezése a Harry Potter történetének! Ugyan (tudom, szégyen gyalázat..) eddig nem olvastam a HP könyveket, de a 7. film után is tökéletesen oda illik ez a gyöngyszem. Ez a második forgatókönyv, amit eddig olvastam, és meg kell, hogy mondjam minden elképzelésemet túlszárnyalta ez a mű. Annyira magával ragadott, mintha ott lennék én is, érezném, amit éreznek, átélném, amit átéltek. Ugyan nem ez a közvetlen célja ennek az irodalmi forgatókönyvnek, de életvezetési, gyereknevelési tanácsot is ad! Megmutatja, hogy nem elég, ha tiszta szívből szeretünk valakit, vagy meg akarunk felelni a másiknak. A legfontosabb az, hogy mindig önmagunk legyünk és önmagunkat adjuk!

https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/harry-potter-es-az-elatkozott-gyermek 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates