2016. október 23., vasárnap

# könyvek # Niki

Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

A csábítás kilenc szabálya #2


A sorozat első része is nagyon kellemes olvasmány volt, így sokat nem agyaltam azon, hogy a második rész felkerüljön-e az idei Várólista csökkentéses listámra. Örülök, hogy végül úgy döntöttem, hogy igen. ;o)

A csábítás kilenc szabálya nagyon szórakoztató, jól megírt történelmi romantikus regény volt, de az írónő a második résszel se hazudtolta meg önmagát.

Ebben a részben az első részben megismert Gabriel ikertestvére az egyik főszereplőnk. Lord Nicolast az egyik női magazin a legvonzóbb férfinak nevezi, ezzel pedig nők seregének figyelmét kelti fel a férfi, aki amúgy se szűkölködött a figyelemben. Az eladósorba került lányok csüngnek rajta, de Lord Nicolast rettentően untatja az egész. Tipikusan akár a jelenbe is át lehetne vinni a történteket: sosem az a nő az érdekes egy férfinak, aki adja-teszi magát előtte, hanem pont ellenkezőleg, aki másképp kelti fel az érdeklődését.
Eredeti címe: Eleven Scandals to Start
 to Win a Duke's Heart (2010.)
Kiadta: Könyvmolyképző (2014.)
Oldalszám: 446
Forrás: saját
Értékelésem:
A történetünkben "ez a másképp kelti fel az érdeklődését" hölgy pedig nem más lesz, mint a Lottólord lánya. A Lord elhuny, így a 24 éves lány egyedül marad a 10 éves öccsével, nemesi címmel, de vagyon nélkül. Ráadásul az életét arra tette fel, hogy bajba jutott lányoknak segítsen a birtokán.
Így akad nyomára Lord Nicolas is, aki épp a herceg eltűnt húgát keresi, majd a véletlen úgy hozza, hogy összeakad Isabellel (ő lenne a már fentebb említett női főszereplőnk). A fiatal nő azonnal felkelti az érdeklődését, arról nem is szólva, hogy az őt körüllengő titok csak még jobban felcsigázza.
Miért van egy rakás nő a birtokon? Hol vannak a férfiak? Mit titkol Isabel?
Mindaközben ahogy próbál rájönni a miértekre, egyre inkább izzik köztük a levegő és természetesen elkerülhetetlen a szerelem. ;o)

Nagyon élveztem a főszereplők közti kis huzavonát, Isabel nyelve rendesen fel van vágva, de ezzel csak még izgalmasabbá tette az írónő a történetet. Mind a két főszereplőt megkedveltem, örültem annak, hogy olvashattam a történetüket.
A romantikus irodalom kedvelői ne hagyják ki a sorozat második kötetét sem! Nagyon kellemes volt olvasni, csak ajánlani tudom a figyelmetekbe!

A harmadik részben pedig az a bizonyos herceg lesz majd a főszereplő, akinek a húgát ebben a részben Lord Nicolas kereste. Remélem hamarosan ehhez a kötethez is szerencsém lehet. ;o)

"– Utálom, ha igazad van – dünnyögte.
Ralston vigyorgott.
– Mivel ritkán tévedek, el tudom képzelni, hogy ez nagyon zavar téged."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates