2016. február 11., csütörtök

# ismeretterjesztő # önfejlesztő

Sean Patrick: Ébreszd fel a benned rejlő géniuszt, az utóbbi idők legjobb önfejlesztő könyve

…mi hajtja a géniuszokat?
Szeretnéd tudni, mit tanulhatsz a történelem nagyjaitól, hogy a legtöbbet hozd ki magadból? Ha igen, vár rád egy kaland.
Sean Patrick könyve hatalmas sikert aratott a tengerentúlon. Ha elolvasod, tizenegy bámulatos elme életébe pillanthatsz be.
Megtudhatod, mi hajtotta őket, és hogyan alakította az életüket egy-egy jellemző tulajdonság. Látni fogod többek között, hogyan indult útjára Walt Disney stúdiója, miként vált egy karddal játszó kisfiúból a hódító Nagy Sándor, vagy hogyan lett Nikola Tesla a megannyi nehézség ellenére az elektromosság atyja.A kiválóság nem adottság, hanem egy út, amire Te is ráléphetsz. Mondj IGEN!-t a saját kalandodra, és ébreszd fel a benned rejlő géniuszt!



A szótár meghatározása szerint a géniusz rendkívüli tehetség, kiemelkedő intelligenciával vagy képességekkel rendelkező személy; zseni, továbbá az alkotó értelem; ember lelki, értelmi képességeinek összessége, amely maradandó alkotásokat hoz létre. (forrás:wikiszótár )


A meghatározásnál azonban összességében ennél jóval többről van szó, a könyv pedig ennek a plusznak a megtalálásához próbál irányt mutatni.


13 fejezeten át kalauzol minket az író a megismerés felé. Rosszul gondoljuk, ha azt reméljük, hogy egy lépésről lépésre útmutatót kapunk ahhoz, hogy hogyan váljunk géniusszá. Ez talán elég abszurd is lenne, hiszen nem egy darabjaiból összerakható bútorról beszélünk, hanem egy hosszan tartó folyamatról, ahol mi magunk vagyunk az alap és önmagunkon belül kell elkezdeni az építkezést és eljutni a folyamat végére, ami által ha nem is eljuthatunk, de legalább elindulhatunk a géniusszá válás rögös útján. 


Az egyes elemeket, mely a géniusszá válás lehetőségét tartogatja emberi történeteken keresztül mutatja be az író, ettől olvasmányos, érdekes és mindenki számára emészthető lesz a "tananyag". 


" A kiválóság nem jön könnyedén. Időáldozatot, érdeklődést és - néha - megszállottságot igényel. Minél messzebb juszt a kiválóság felé, a kiválóság annál többet követel tőled."


Bevallom az olvasással nem haladtam olyan gyorsan, mint általában egy regénynél szoktam, mivel itt érdemes volt figyelni a sorok között megbúvó tanácsokra, útmutatásokra és információkra. Nagyon érdekesen csempészte be az író az élettörténetek sorai közé az adott híres ember géniuszkódját. Hiszen mindenkiben ott van a lehetőség a géniusszá váláshoz, de vannak akik ki tudják ezt aknázni és vannak, akik nem. Azok az emberek, akiket a könyv példaként állít az olvasó elé valamilyen módon ki tudtak emelkedni az átlagból és valami nagyszerűt véghez vinni. Legyen ez a plusz erő a kitartás, a félelem legyőzése, a kíváncsiság vagy éppen az optimizmus ezek az emberek képesek voltak kihasználni a szavak mögött rejlő erőt. 





Az olyan emberek, mint Disney, Tesla, Erzsébet a szűz királynő, Cervantes, vagy éppen J. K. Rowling és Jobs mind, mind kimagaslóan teljesítettek valamiben, ami annak köszönhető, hogy ők megtalálták magukba azt a pluszt, amit mi átlagos emberek még nem. 


A kérdés az, hogy ki az, aki hajlandó keresni a saját géniuszkódját és ki az, aki belenyugszik abba, hogy átlagosan éli le az életét. A könyv elgondolkodtató, mert van benne nagyon sok igazság és olyan meglátás, ami nem nevezhető éppen átlagosnak. 


A könyv továbbá ehetőséget kínál, hogy valóra tud váltani az álmaidat, bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen, csak a sarkunkra kell állni. Eközben elgondolkodtat, hogy mi lenne, ha nem léteztek volna olyan emberek, akik kiálltak önmagukért és véghez vitték az elgondolásaikat. Nélkülük talán még a mindennapi szükségleteinket sem tudnánk kielégíteni, ha nem lettek volna olyan géniuszok, akik feltalálnak, szabadalmaztatnak, megalkotnak, vagy éppen kiviteleznek dolgokat, igen belegondolva még áramunk sem lenne, ami valljuk be elég félelmetesen hangzik. 


Összegezve


Személy szerint én nagyon örülök, hogy elolvashattam ezt az inspiráló könyvet, mert nagyon sok dolgot átértékeltem és átgondoltam, ezáltal, ha nem is lettem géniusz, de talán az első apró lépést megtettem, ami már nagyon pozitív hatással bírt, főként az új év elején. 
Ajánlom mindazoknak, akik hajlandóak tenni a saját boldogságukért és szeretnék ők is legalább azt a pici első lépést megtenni, amit már én megpróbáltam meglépni, elkezdtem tudatosabban gondolni a cselekedeteimre és célokat tűztem ki, amiket meg szeretnék valósítani, még akkor is, ha éppen akadályok gördülnek az utamba. 
Extra segítségképpen pedig a könyvhöz kapcsolódóan ingyenesen letölthető egy munkafüzet is, melyben megtalálható a géniuszkód minden jellemvonása, részletes útmutatót nyújt elgondolkodtató kísérletek által ahhoz, hogy hogyan tágítsuk a géniuszkóddal kapcsolatos ismereteinket, gyakorlatias feladatokkal pedig cselekvésre ösztönöz. Emellett még számos egyéb érdekességgel is szolgál a téma iránt érdeklődők számára.

A munkafüzet letölthető: http://alomgyar.com/geniusz-munkafuzet/


Valójában egy elgondolkodtató könyvet olvashattam, aminek nagyon örülök és bátorítok mindenkit kortól és nemtől függetlenül az olvasására, biztos, hogy mindenki fog találni valami személyre szóló ötletet, amit be tud építeni a saját gondolatvilágába is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates