2016. január 3., vasárnap

# romantikus # szórakoztató irodalom

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

A blog Könyvklub - Tél kihívása kapcsán olvastam el a karácsonyi hangulatot idéző és romantikus pillanatokat sejtető A fagyöngy alatt című regényt.
A történet nagyon tipikus, és előre kiszámítható, mégis van benne valami, ami a hangulatát adja - talán a karácsony miatt?

Az események úgy indulnak, hogy Addie, aki nagy tervekkel lépett le otthonról még évekkel ezelőtt, visszatér a szülői házba, hogy édesanyjával karácsonyozzon.
De minden teljesen máshogy alakul, mint ahogyan azt eltervezte.
Egyrészt, kiderül, hogy anyja floridai hajóútra utazik barátnőjével, másrészt feltűnik Addie gyermekkori "ellensége", Erich is, akit Addie-nek kell gondoznia az ünnepek alatt, ugyanis a fiú balesetet szenvedett.
A könyvben szerepel továbbá két angyal is, Harry és Celeste akiknek az a feladatuk, hogy a fiatalok egymásra találjanak. Jó ötlet volt, hogy az ő karakterük is megjelent a könyvben, mivel feldobta az amúgy nagyon kis egyszerű történetet.

Őszintén szólva sokkal többet nem tudok írni erről a könyvről. Addie viselkedése néha idegesített, amikor pl. a karácsony megünneplését annyira erőltetni akarja Erichre, vagy a féltékenységi jelenete Ashley miatt. A közepe fele ráadásul eléggé untam már, de hamar elolvasható kis könyvecske, a téli, ünnepváró napokra ajánlom, elsősorban romantikus lelkű tiniknek.

A szerzőről:
Debbie Macomber amerikai bestseller író.
Korábbi, magyarul megjelent regényei: Angyali segítség, Csillagos éj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates