2015. október 4., vasárnap

# havi összefoglalók

Szeptemberi visszatekintés

Elindult a Könyvfalók Könyvklub

A Könyvfalók Könyvklub 1 évig fog első ütemben tartani és minden évszaknak lesz egy-egy könyve, melyet igyekszünk minél többen elolvasni és írni róla az oldalon. Tőletek pedig mit szeretnénk? Hogy az adott könyvet ti is olvassátok el, ha van blogotok, akkor írjatok róla a blogotokon, ha nincs, akkor pedig a megadott bejegyzéshez kommenteljetek. Szeretnénk, ha megosztanátok velünk a gondolataitokat, a véleményeiteket. :o)
Tovább is van - http://konyvfalok.blogspot.hu/2015/09/konyvfalok-konyvklub-osz.html

A várható megjelenésekben ezekre a könyvekre hívta fel a figyelmet Kritta Moyolda. Sikerült valamelyiket beszerezni?
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Kurt Vonnegut: Halálnál is rosszabb
T.S. Thomas: Londinium hercege
Leitner Olga: Bakker, azok a csodálatos férfiak
James Dashner: Halálparancs
Jandy Nelson: Neked adom a napot
Hyeonseo Lee: A lány hét névvel

Niki írt a Tari Annamária-Horváth Géza: Rád találni című könyvéről


A szerzőpáros fogott pár kifejezést és úgy gondolták leírják, azok mit jelentenek egy nőnek, és mit a férfinak. Eddig még minden rendben, hisz a könyv fejezetei olyan jó kis szavacskákra épülnek, mint pl. az "elhagy", "félelem", "házasság", "társ", "udvarlás", stb. Csupa-csupa olyan kifejezés, amit mélységében jól ki lehetne taglalni és elemezni.

Viki Wendy Wax: Bombasiker című könyvéről írt

Túl sok volt az önsajnálat, és kevés az ,,akció". Ezt hiányoltam belőle, de mindenért kárpótolt a kötet utolsó néhány fejezete, amiben pillanatról pillanatra találkoztam meglepetéssel. Ezeket a részeket már faltam is, nem csak olvasgattam. És örülök neki, hogy megvettem, mert sokszor ilyen könyv kell ahhoz, hogy egy-egy fárasztó nap előtt/után ki tudjunk kapcsolni.

A Kiskapu Kiadó Kft-nek köszönhetően Tris Hussey: Blogok kezdőknek és haladóknak című könyvről Törpilla írt

Nagyon praktikus, hasznos tanácsokat ad ahhoz, hogy a blogunkat hogyan alakíthatnánk az első lépésektől a legolcsóbb eszközökön és az írói fortélyokon át egészen az olvasói közösséged felépítéséig.
Tovább is van: http://konyvfalok.blogspot.hu/2015/09/tris-hussey-blogok-kezdoknek-es_4.html

Stephen King fiának második kötetéről Viki írt, Joe Hill: Szarvak

A szarvak mellett azonban nagy teológiai kérdésekre, szerelemre, hazugságra, barátságra is találhatunk. Na meg persze töménytelen mennyiségű kígyóra. A nyelvezetet imádtam. A gyakran szabadszájú (vagy szabad-tollú) író nem fukarkodott az érzékletes leírásokkal. A helyeket, embereket, szagokat alaposan mutatta be, így olyan, mintha mi magunk is a történet részeseivé válhatunk, ha akarunk. És miért is ne akarnánk?

Kritta írt M.C. Beaton: Agatha Raisin sorozatának 18. részéről  a Karácsonyi búcsúcsókról

Agathánk mostanában kicsit unatkozik, unja a sok házasságtörővel és elveszett állattal való bajlódást, valami izgalmas nyomozást szeretne. Nem is kell sokat várnia, mert egy hamisítatlan, régi udvarházba hívják meg egy elsőre egyszerűnek látszó nyomoz elvégzése miatt. Agatha számára az első pillanatban kicsit szenilisnek és paranoiásnak tűnő ügyfele, az idős, gazdag özvegyasszony udvarházában igen hamar bekövetkezik a gyilkosság, ezért Agatha szokásához híven kézbe veszi az ügyet. 

Kordos Szabolcs: Turista from Hungary című könyvéről szintén Kritta írt

... a vallatószékben most tapasztalt idegenvezetők ültek és bizony nem voltak kíméletesek sem az utazókkal, sem önmagukkal szemben.
.... A sok-sok vicces és elgondolkodtató, vagy éppen tanulságos eset mellett ott volt a bizonyos fekete rész, ami mindig egy nehezebb téma.

Tovább is van: http://konyvfalok.blogspot.hu/2015/09/kordos-szabolcs-turista-from-hungary.html

Niki Kyung-Sook Shin: Vigyázatok Anyára! című könyvéről írt.

A történet középpontjában egy idős édesanya eltűnése áll, de a szálak annyira szétágaznak, hogy egyszerre ismerjük meg ennek az édesanyának a múltját, minden cselekedetét a gyermekei iránt érzett szeretetből fakadóan, aztán ismerjük meg a gyermekeket is a maguk hálás-hálátlan módján, és akkor ott van még a társadalom is. Átfogó történet, könnyed stílusban.

Angèle Lieby: Könnycsepp című könyvről judy írt.

Számomra remek iskolapéldája a pozitív gondolatok gyógyító erejének, a küzdeni vágyásnak e nő!
Tisztelem és becsülöm.
És akármilyen lehangoló téma, ő akkor is úgy írja le a dolgokat, hogy legszívesebben magamhoz ölelném. Tudok belőle meríteni erőt.


Egy történelmi könyv is repertoárba került Eva Stachniak: A Téli Palota című könyvről Niki írt.

Egyáltalán nem vártam sokat ettől a történettől, sőt, őszintén szólva egy unalmasabb történelmi regényre számítottam, de a fülszövege mégis annyira vonzott, hogy átlendülve ezen, kivettem a könyvtárból.Pozitívan csalódtam, teljesen magával sodort a majdnem 500 oldalával. Faltam, élveztem, mindig alig vártam, hogy végre legyen egy kis szabadidőm és folytatni tudjam Varvara történetét. 

Steve Berry: Nagy Károly nyomában című könyvet Kritta mutatja be.

Nincs összehasonlítási alapom, mert ahogy említettem is ez volt az első Berry regényem.
Már az elején meg kellett állapítanom, hogy a történet rengeteg lexikális ismerettel próbálja lenyűgözni az olvasót. Tudom, hogy egy ilyen könyv megírása az író részéről rengeteg alázatot és kutatómunkát igényel, de engem többször is kibillentett magából a történetből a rám zúdított rengeteg ismeretterjesztő anyag, néha kicsi úgy éreztem, hogy a National Geographic és az AXN zanzásított könyv változatát olvasom, egy gyilkosság, egy tudattágítás. Pont mindig egy olyan pillanatban jött egy adag lexikonból és egyéb kutatómunka során összegyűjtött tömör anyag, amikor elmerültem volna az izgalmas cselekményben.

J. R. R. Tolkien: A babó című könyvről Törpilla írt.
Felejthetetlen szép tájakon barangolhat, végigélheti hőseinkkel a vad csatákat, és jókat nevethet egy valószínűtlen világ fonák helyzetein.
Szobotka Tibor kitűnő fordításában, Tótfalusi István szellemes versbetéteivel, J. R. R. Tolkien művészi illusztrációival jelenik meg a világhírű meseregény, melynek különlegessége sok egyéb mellett abban rejlik, hogy hogy minden korosztályhoz szól: gyerekhez, ifjúhoz, de fiatal lelkű felnőttekhez is.


Végül pedig Paula Hawkins: A lány a vonaton című könyvről judy írt.

Bevallom egyáltalán nem sikerült megkedvelnem ez a vonatos lányt. Irritált. Az ivási kényszere, ahogy ül a posványba és ki sem próbál lépni belőle. Mindinkább elfuserálja az életét. Még ha tényleg nem bánt kegyesen is vele. De ettől nem lesz jobb, csak még rosszabb.Egy életünk van, azt használjuk ki jól.
Lehet hogy nem vagyok túl elfogadó az alkoholistákkal?Elképzelhető. betegség. De elkezdte valamikor. Ő tehet róla, nem más. Neki kell döntenie a kilépésről is. Más nem dönthet helyette.

Tovább is van: http://konyvfalok.blogspot.hu/2015/09/paula-hawkins-lany-vonaton.html

Törpilla ajánlott egy könyvsorozatotArthur és a villangók sorozat

Tudni jó rovatunkat Törpilla bővítette

- A Gyűrűk Ura a fordító szemével
- A képek és a képzelet szerepe
- Az igazi mese

Gyereksarok ajánlói:


A Kíváncsi szerdákon pedig tovább kíváncsiskodunk a könyves élményekről.

Köszönjük a figyelmet! Várunk mindenkit Októberben is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates