2015. június 27., szombat

# Gyereksarok

136. Gyereksarok

Lovász Andrea: Válogatós

Fülszöveg: 
Mit dudorásszon a kis óvodás öltözés vagy buszozás közben? Kellene egy igazán vicces állatos mondóka? Esetleg egy új kiszámolós versike? Mivel várjuk a Mikulást? Mivel köszöntsük az anyukákat? A kötetben mindez, és még sok más téma is megtalálható a magyar nyelvű gyerekköltészet legjavából: több mint 70 költő közel 300 verse.
A Válogatós költeményei az óvodai évkör jeles ünnepeihez és a gyerekek hétköznapi tevékenységeihez kapcsolódnak (család, foglalkozások, időjárás, játékok, napirend, fák, kert, fiúk-lányok, utazás, állatok stb.) – így az antológia kalendárium is. A néphagyományban megőrzött jeles napokhoz, a keresztény, a nemzeti és az újabb ünnepekhez is válogattunk verseket, így minden óvodai nap sokszínű nyelvi kalandjátékká változhat.
Olvassanak jó verseket, legyenek válogatósak!

Ha könyvtárban járunk nagylányommal, Dancival(4 éves) , mindig veszünk ki a mesék mellé valami verseset is. Általában megunja hamar vagy nem tetszik neki az adott könyv. Jelen esetben nem így történt.
Olvastuk a kocsiban, elalvás előtt, napközben, játék közben, csak a kádban nem szinte. Nem mondom, hogy mindegyik vers megfogott volna. Volt amit anya önhatalmúlag kicenzúrázott még. De jó volt ismerősként üdvözölni a régi, hagyományos verseket. Lecsúsztak a friss, még ropogós kis rímek is. Aranyos kis rajzok teszik emészthetőbbé a kicsiknek. Nincs egy oldalba beszuszakolva millió kis történet, hanem szép szellős. 
Nekünk kedvencünk lett. Danci kérte, hogy hosszabbítsunk még, mert ő is "olvasná". Azt hiszem ez a kötet nem hiányozhat majd a polcunkról:)
Olvassatok bele, mert jó. 
- Danci ajánlásával


Idézet: 
Virágosat álmodtam
Ágh István
Édesanyám,
virágosat álmodtam,
napraforgó
virág voltam álmomban,
édesanyám,
te meg fényes nap voltál,
napkeltétől
napnyugtáig ragyogtál.
Adri könyvmoly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates