2015. április 29., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi Szerda 132.

Vannak olyan bloggerek, akik ontják magukból az érdektelenebbnél-érdektelenebb bejegyzéseket, napi három-négy bejegyzést is publikálnak. Vannak olyanok, akik havi egy bejegyzést írnak, de az egy szép hosszú, kifejtős értékelés vagy egy érdekes poszt. Mit gondoltok, mi a fontosabb:

a mennyiség vagy a minőség?

Törpilla: Úgy gondolom, hogy a minőség fontosabb, mint a mennyiség. 
Több, mint 5 éve vezetek könyves blogot és még emlékszek az első, kezdetleges bejegyzéseimre... :-) Úgy érzem, hogy azóta kicsit fejlődtem a minőség téren, de még mindig nem a legjobb (magammal szemben is vannak elvárások). 
Amikor elkezdtem blogolni, olvastam más könyves blogokat is, hátha találok valami érdekes könyvet. Az évek folyamán egyre kevesebb blogot látogatok és nagyon kevés alkalommal ezeket, viszont itt  minőségi bejegyzések születnek. 
Nincs arányszabály egy jól megírt, minőségi bejegyzéshez, de úgy gondolom, hogy a minőségi bejegyzésnek szerintem naprakésznek, jól megfogalmazottnak kell lennie. A bejegyzésből látszódjon, hogy jól ismeri a könyvet és a bejegyzés írójának személyisége is jó, ha látszódik az írásban. 



Mimicry: Szerintem, mint minden másban, itt is a minőség a legfontosabb. Az, hogy valaki hetente, vagy naponta ír bejegyzéseket, önmagában még nem gond, ha van miről írnia, és ilyen rövid idő alatt is képes jól összerakott, megfogalmazott véleményt, gondolatot, fejezetet, vagy akármit alkotni, akkor tegye, de csak azért, hogy minél több bejegyzése legyen, felesleges. Végtére is, legalábbis úgy gondolom, ha valami jó, azt akkor is olvasni fogom, ha akár hónapokat kell várnom egy-egy új bejegyzésre.

Én is próbálok ennek megfelelően eljárni, csak akkor írni, amikor tényleg van miről, és csak olyan véleményt adok ki a kezemből, amit én is szívesen olvasnék. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen meg vagyok elégedve magammal, és nem szeretnék fejlődni, mert dehogynem, de mindent megteszek, ami jelen pillanatban tőlem telik. 

1 megjegyzés:

  1. Úgy gondolom van aki azért ír blogot, mert valamit el akar mesélni, vagy ismertetni, itt fontos a minőség. Aztán meg, mint én is, inkább a saját örömére, (bár én mások gondolatait gyűjtöm össze, mert sokszor segítenek, mikor, milyen életeseményt élek át éppen) és úgy gondolja, ha valakinek tetszik olvassa, akinek nem, az nem keresi meg többször. :)

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates