2014. október 18., szombat

# Gyereksarok

Gyereksarok 101.


Julia Boehme - Stefanie Dahle:
Mesekönyv az igaz barátságról
Marci, a mosómedve

Teljesen véletlenül bukkantam rá erre a mesekönyvre egy nagyáruház akciós polcán. A címe fogott meg igazán: mesekönyv az igaz barátságról - ez valami olyan lehet, amit érdemes a kisfiamnak megmutatnom. 
A könyv nagy alakú, normál lapjai vannak, így egyedül lapozgatni kisebbeknek nehézkes lehet. A rajzok viszont nagyon cukik, részletgazdagok, igényesek. Órákat el lehet időzni egy-egy oldalon, annyi mindent látni rajta. A történet egyszerű: Marci a mosómedve elindul barátjával, halat halászni a folyóhoz, ám út közben számos barátjukkal találkoznak, akiknek segítségre van szükségük. Persze ők mindenhol megállnak, kifundálják, hogyan lehetne a problémákat megoldani, és a történet végére besötétedik, és Marciék éhen maradnak. Gondoljuk mi. Ám az igaz barátság határtalan, és a jót tett helyébe jót várj. Így mindenki jól lakik a könyv végére, és elégedetten hajthatja álomra a fejét.

Mivel egy-egy oldalon kevés szöveg van, így már egész kicsiknek is érdekes lehet, 2-3 éves korban már biztos, hogy élvezik a gyerekek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates