2013. augusztus 25., vasárnap

# krimi-thriller # szórakoztató irodalom

Eoin Colfer - Meglőve

Ma egy régen aktuális könyvről szeretnék írni Nektek egy keveset, melyet egy (számomra) különleges nevű író Eoin Colfer tollából olvashatunk.

Colfer már nem elsőkönyves író, én mégis most találkoztam a munkásságával először, ezért kicsit utána is néztem a neten.

A szerző...Forrás

Ezt írja a Wikipédia:

"Niall "Eoin" Colfer (Írország, Wexford, 1965. május 24. - ) ír író, az Artemis Fowl sorozat szerzője.
Niall Colfer 1965. május 24-én az ír Wexford városában látta meg a napvilágot. Apja történelemkönyv-író volt, míg anyja színdarabokat írt. Első írását már fiatalon, hatodik osztályos korában írta a vikingekről, ám első komolyabb művei csak az 1990-es évek vége felé jelentek meg (Benny and OmarBenny and BabeThe Wish List).
Az igazi áttörést a 2001-ben kiadott, Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra című fantasy-sorozat első része hozta meg neki, mellyel a New York Times bestsellerjei
közé emelkedett. A sorozatnak azóta 6 része jelent meg. Colfer nem tartja helyesnek, hogy művét a Harry Potter "tündérmeséjével" hasonlítgatják össze."


E kis kitekintőt olvasva azon gondolkodtam, hogy biztos bennem van a hiba, amiért nem varázsolt el a szerző első krimijével, de én valahogy nem vagyok kifejezetten krimirajongó. Ezt már sokszor írtam Nektek. Agatha Christie, újabban a skandináv krimik jelentik nekem a műfajt, és nehezen szánom rá magam más hasonló könyv olvasására.

A kötet főhőse Daniel McEvoy, aki kidobóember, és eléggé kemény élete volt, mindenki ismeri és ő is ismer szinte mindenkit, hiszen ez amolyan munkahelyi ártalom nála. Elég hiú a pasi, hiszen napi szinten zavarja a kopaszodása is, ami számomra nem volt túl kardinális kérdés a regény olvasása közben...

Mindenesetre mindennapjai a kaszinóban telnek, ahol mindenféle emberrel találkozik, jókkal, rosszakkal is, néha bizony fel kell lépnie határozottan, mint az egyik este is, amikor egy nagyszájú ügyvédet dob ki többek között.

Hogy legyen egy kis lamour is a történetben, Daniel munkahelyén dolgozik egy nő, aki iránt hősünk gyengéd szálakat táplál, de a lányt egy napon holtan találják, ráadásul eltűnik Dan barátja is, aki nem csak barát, hanem orvos is. Zeb  egyszerűen szőrén-szálán eltűnik. Sajnálatos módon Daniel lesz az a "balek", akinek el kellene vinnie a balhét, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. Persze az az igazság, hogy nem ő tette...hanem valaki más. Ennek ellenére menekülnie kell, és végig kell gondolnia azt is, hogy másszon ki a csávából...

A sztoriról többet nem írnék, olvassátok inkább el. Elsősorban persze férfi olvasóknak ajánlom a hangulata, a témája, a számomra nem igazán értékelhető humora miatt. (Na de persze ez sem a könyv hibája, én nem szeretem a "humor-Haroldokat"...)

Gyorsan olvasható, a maga nemében izgalmas könyv, de én nem sok mindent tudtam vele kezdeni, ennek ellenére érdemes rászánni az időt annak, akit a szerző előző műveiben már meggyőzött.

A kötet adatai:
Eredeti cím: Plugged
Fordította: Bori Erzsébet
Kiadó: Gabo Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 364 p
ISBN: 978-963-689-658-4
Ár: 2990 ft
Borító: puhatáblás, ragasztott
Forrás: kiadótól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates