2013. május 20., hétfő

# romantikus

Nicole Jordan - Váratlan választás


Gondoltam, így a hosszú hétvégén volt ideje mindenkinek olvasni, és talán nem lesz ellenetekre, ha egy kis romantikus történetről mesélek Nektek.

Sok könyvet olvastam már Nicole Jordantől, és nagyon szórakoztatónak találom a műveit. Örülök, egyébként, hogy a Victoria kiadó felkarolta ezt a romantikus vonalat, mert jóvoltukból megismerhettem egy pár olyan írót, akitől érdemes a témában olvasni.

Térjünk csak vissza Nicole Jordanhez.

Ő igazából - szerintem - a történelmi jellegű szerelmes regények koronázatlan királynője. A történelmi jelzőt úgy kell érteni, hogy sztorijai a múltban játszódnak, Angliában, és a hangulat Jordan tollából nagyon átjön. Mintha a hölgy egy időgéppel a mába utazott volna, hogy elmesélje, miféle történések estek meg vele nap mint nap. Valahogy olyan korhűnek tűnnek nekem a könyvei, persze nem jártam még Angliában pár száz évvel ezelőtt, mondjuk mostanában sem...ennek ellenére érzem úgy, hogy olvasás közben a helyszínen járok.

Jordan könyveinek főszereplői mind csinos (vagy kevésbé csinos) hölgyek, akik házasság előtt állnak, és ilyen-olyan kalandok után megtalálják a párjukat, akik mind külsőleg, mind szexuálisan kiegészítik a lányokat...:-) Na ezt azt hiszem szépen mondtam. Mindenesetre aki nem értené, annak más szavakkal is leírnám: a Jordan-művekben sok a szex, általában az ártatlan leányzó találkozik a tapasztalt, jóképű és gazdag férfivel, aki , módszeresen elcsábítja, és persze mindent megtanít neki...

Mindez a anti-fanoknak kissé unalmasnak tűnhet, de mikor több Jordan könyvet kiolvasunk, rájöhetünk, hogy nem az. Az írónő valahogy olyan jó körítéssel tálalja a gondolatait, hogy eszembe sincs megunni még a 3-4. könyv után sem.

Ez a kötet nem véletlen, hogy a Váratlan választás címet viseli.


Főhőse Madeline, aki egy nem túl tetszetős, nem is gazdag leány, aki dolgozni kényszerül. Megismerkedik a fantasztikusan jóképű nemessel, Rayne Kenyonnal, aki Haviland grófja. A lány apját a férfi még a katonaságtól ismeri.

Mivel grófunknak meg kell nősülnie, és gyermeket kell nemzenie, ezért keresésbe fog, és nagyon meglepi a nagyközönséget, hogy egy kevésbé vonzó lányt kér meg, Madeline-t. Maga a lány is meglepődik, anyósa pedig mindent elkövet annak érdekében, hogy a házasságot nyilvánítsák semmisnek. Nem tudja elfogadni, hogy az új grófnő egy nincstelen és csúnyácska nő.

Mindezt Madeline is tudja magáról, azért fordul Fannyhoz a hírhedt félvilági nőhöz és a Loring nővérekhez. hogy segítsenek rajta. Segítsenek megváltozni, segítsenek elcsábítani a férjét annyira, hogy házasságuk szerelmi házasság legyen, ne pedig érdekházasság....
Persze a könyv végére minden jóra fordul, ahogy mindig, ám míg odáig eljutunk, 376 oldalon keresztül élhetjük át Madeline kalandjait. :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates