2013. február 20., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi Szerda 20.

kép forrása
Rendszeres szoktam könyvtárba járni, havonta minimum egyszer, de többnyire kétszer. Innen adók a kérdésem:
Ti jártok könyvtárba? Ha igen, akkor milyen rendszeresen?

koalány: Igen, járok könyvtárba, legritkábban havonta, ugyanis egy hónap a kölcsönzési határidő - mondjuk mindig hamarabb végzek a könyvekkel. Mostanában viszont mivel elsősorban sikerkönyveket kölcsönöztem, amelyeknek két hét a lejárata, így mondhatni szinte hetente-másfél hetente megfordultam ott. Még jó, hogy nincs messze a könyvtár, gyalog kevesebb mint tíz percre van tőlünk.

Adri könyvmoly:
Régen nagy könyvtárjáró voltam.
Mióta itthon vagyok nagy részt Danci babával, azóta nem jártam könyvtárban.
Ami mondjuk nem is baj, tekintve, hogy 8-10 könyvet hoztam ki egyszerre és az itthoniakkal nem haladtam. Most az itthoniakat koptatom, de ha így folytatom még legalább 3 év, mire elfogynak.
De már nagyon vágyom vissza a könyvtárba és természetesen a csemetét sem lehet elég korán hozzá szoktatni a könyvtárhoz.

Ani: Általános suliban sokat jártam, de azóta nem. Nem tudom, mi az oka, pedig gyakran szemezek a helyi könyvtárral, nagyon közel is van (mindössze 5-10 perc kényelmes séta).  Tiszta butaság, hogy nem iratkoztam még be :) Bár Adrihoz hasonlóan nálam is halomban állnak az olvasatlan kötetek. Egy ideje ugyan nem vásárolok, hanem az itthonit fogyasztam, de van még mire nézni.... :)

Timi:  Én személyesen sajnos nem, nehéz megoldani gyerekekkel városon kívülről. De a párom jár, és teljesíti az én megbízásaimat is! :) A falunkban is van egy pici könyvtár, a múltkor nézegettem a kínálatot, ahhoz képest végülis nem rossz, majd ha nem áll húsz könyv az éjjeliszekrényemen, akkor biztosan kiveszek valamit :) De a kisfiamnál épp van egy könyvtári Sicc!

Orsi: Nálam ez egy hullámzó dolog. Egyetemista koromban, illetve az egyetem elvégzése után-a gyerekek megszületése előtt jártam sokat. Amikor tavaly (levelezőn) egyetemre jártam, akkor is szívesen  betértem az egyetemi könyvtárba, aminek szerencsére elég nagy az állománya, és kiélhettem könyvéhségemet. Most, hogy egy középiskolában tanítok, az ottani könyvtárat eddig egyenlőre csak szakmai célokra használtam. Éppen gondolkoztam, hogy magáncélokra is kellene könyvet kivennem, ha már úgyis ott van helyben, de az utóbbi néhány alkalommal a szüleim könyvespolcán találtam sok érdekes művet. Másik könyvtáram a rukkola. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates