2013. február 16., szombat

# Gyereksarok # gyermekirodalom

Gyereksarok 20

Kedvenc állataim az erdőben
Térhatású könyvek


Nem tudom tudjátok-e, hogy a második gyerekkor (idős nénik,bácsik kora) mellett létezik egy második gyerekkönyv vásárló kor is, a néhány éve nagymamák, nagypapák kora, amikor az ember újra felfedezi
 a gyerekkönyvek csodálatos világát. Az idei karácsonyi előtti nézelődéskor eszméltem rá, hogy én most ebben a korban vagyok, szét kell nézni a szebbnél szebb mesekönyvek között. Rögtön az első nézelődéskor szinte kiabált a polcon a Kedvenc állataim az erdőben című könyv. Sajnos a képeken nem látszik a rendkívüli szépség, de nem ez a fő erénye a könyvnek illetve, mint később kiderült , négy részből álló sorozatnak. Kedvenc állataim a tanyán- a szavannán -a tenger mélyén, ezek a még megjelent kötetek.
Amikor kinyitjuk egy térhatású könyv tárul elénk, nem mese, hanem a címben szereplő természeti környezet állatainak bemutatása, rengeteg állattal, rövid szöveggel, ami bemutatja az adott oldalon szereplőket. A sorok között, az állatok nevét kicsi kép helyettesíti, végül minden oldalon van egy kérdés, hogy pl:  hány - kép a katicáról- számoltál össze .
Így néz ki egy oldal kinyitva


A sorozat egy olasz kiadás magyar változata, a borítója nagyon masszív kemény borító, fényes,  nagyon szép mozgalmas és színes. Minden könyvben öt oldal van , a térbe lévő állatok is elég kemény papírból készültek, kibír jó néhány gyerek általi simogatást , fogdosást.
Amikor megláttam a bevásárló központban rögtön adódott is a felvetés, hogy webáruházban hátha kevesebbért is meg lehet kapni és végül a darabonkénti 1800 Ft-os ár helyett 1200 Ft -ért sikerült találni, igaz így a tervezett egy könyv helyett a sorozat mind a négy részét megvettük.

írta: SzaMárti




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates