2012. március 13., kedd

# felnőtt irodalom

Michelle Wild: Jó szeretők

Szóval Michelle Wild-nak is van könyve? Bizony van. Az FHM magazin egyik szerkesztőjével együtt alkottak egy beszélgetős könyvet, ami 15 szexuális probléma köré csoportosul. Minden beszélgetés végén néhány olvasói levelet is megválaszolnak a szerzők. Obszcén szavakat nélkülözve abszolút hétköznapi nyelven íródott. Talán ezért sincs rajta 18-as karika. 
Az anyaságon túl szociálpedagógusként dolgozom és prevenciós célzattal foglalkozom szexuális felvilágosítással is. Így nem csak szeretőként, de szakemberként és anyaként olvastam. A könyv nem feltétlenül kamaszoknak íródott, nekem úgy tűnik a huszas korosztálytól érkeztek a levelek. A szerzők jó pedagógiai érzékkel közelítik meg a felmerülő szexuális problémákat. Nagyon tetszett, hogy egyáltalán nem érződik a megmondó és a fellengzős stílus. Egymással beszélgetnek ugyan, de kicsit az olvasóval is. Minden elképzelhető probléma felmerül, persze azok kerültek bővebb kifejtésre, amelyekről Nekik is van tapasztalatuk. Ráadásként a fejezetek végén van egy nagyon rövid de velős kis összefoglaló, "gyorstalpaló".
A könyv egyik pozitívuma, hogy egy nő és egy férfi mondja el a véleményét ugyanarról, vagyis mind a két lehetséges szempontból választ kaphatunk a felmerülő problémára.
Hasznos könyvnek tartom a maga nemében, akár pedagógusként, akár anyaként és persze szeretőként is. Annak aki nem tud, vagy nem szeret a szexualitásról beszélni mindenképpen nagyon ajánlom. Ha már a gyerekünk érdekelődést mutat a téma iránt, nem baj, ha keze ügyébe kerül. Biztos vagyok benne, hogy a kortársaktól ennél sokkal cifrábban kaphatnak "felvilágosítást".     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates