2011. február 4., péntek

# ifjúsági irodalom # romantikus

Francine Pascal: Szerelmem, a tanár úr


„A szerelmi történet főszereplője a csinos és magabiztos diáklány, Olivia Davidson, aki csupán egyetlen dologtól szenved: az egyedülléttől. Egy napon azonban Stuart Bachman, a jóképű festőművész elhatározza, hogy festészeti tanfolyamot indít abban a középiskolában, amelybe Olivia is jár. A lány hamarosan beleszeret a fiatal tanárba, s már érzelmeinek viszonzásáról álmodozik, amikor az események számára kedvezőtlen fordulatot hoznak.”


Ez a kötet Az Édesvölgyi Suli szerelmes ikrei sorozat egyik tagja.

Ebben a könyben is egy olyan téma van feldolgozva, ami még ma is aktuális lehet, pedig 1988-ban íródott...

A történet szerint egy diáklány beleszeret a tanárába, akinek a megnyilvánulásait másképp értelmezi a lány, így egy kis bonyodalom lesz ebből…

Ennek a könyvnek a története ma is megtörténhet.

A mai fiatal lányok már annyira megbolondítják a külsejüket, hogy akár egy 15 éves lány is kinézhet egy 20 évesnek, ami sajnos, nem igazán jó. Azt gondolom, hogy egy 15 éves lány maradjon 15 évesnek, ráér később nőnek lenni…. Azzal, hogy idősebbnek mutatja magát, a környezet ellenszenvét is kivívhatja és ezzel bajba is kerülhet….

A könyv témájára visszatérve ma sem meglepő, hogy a tanítvány beleszeret a tanárába. Valamikor ez csak plátói szerelem marad, de előfordul, hogy viszonozva van ez, ami kis galibát is tud okozni. Bár már találkoztam olyannal, hogy a tanár szeretett bele a tanítványba, de nem lett belőle semmi kapcsolat, csak plátói szerelem volt.


Francine Pascal: Szerelmem, a tanár úr
A mű eredeti címe: Teacher crush
Első, angol nyelvű megjelenés és kiadó: Bantam Books, 1989
Magyarra fordította: Jávor Andrea
Magyar kiadó és megjelenés: Vörös Rózsa, 1995
ISBN: 963 7931 937

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates