2010. november 14., vasárnap

# romantikus # szórakoztató irodalom

Danielle Steel: A gyűrű

"A háború sújtotta Németországban Kassandra von Gotthard, a befolyásos bankár gyönyörű, fiatal felesége beleszeret a tehetséges és ünnepelt fiatal íróba. A férfi zsidó származása azonban mindkettőjük végzetét jelenti. Amikor SS-katonák a nő szeme láttára hurcolják el szerelmét, az asszony csak úgy menekülhet meg, hogy felfedi kilétét. Ám ezzel a tudattal nem képes tovább élni…
A férj mindent elkövet, hogy az asszony halála után is egyben tartsa a családot. Gyerekeivel megpróbál elmenekülni a háború tépázta Németországból, de lányát, Arianát az utolsó pillanatban letartóztatják. A lányban csak az apjától kapott gyűrű, kettejük soha nem szűnő szeretetének jelképe tartja a lelket. Egy fiatal náci tiszt személyében azonban megmentője akad, és megcsillan a remény, hogy új életet kezdhet, ezúttal Amerikában…"

A világháborúk nagyon sok ember életét megváltoztatta, nemcsak maga a háború ténye miatt, hanem 1-2 téves eszme is közrejátszott. Itt például arra gondolok, hogy Németország üldözte a zsidőkat. Azóta sokszor felmerült, hogy miért kellett ezt csinálni és miért pont őket? Miért pont ők voltak, akiket "meg kellett semmisíteni"? Ezekre és hasonló kérdésekre senki sem tudott választ adni.



A háború idején nemcsak a zsidók voltak bajban, hanem azok is, akik őket segítették, próbálták megmenteni a zsidó barátaik életét is.
Ebben a világban nem volt könnyű élni.

A könyv ennek a világban kis szeletét mutatja be. Igaz, hogy a történet kitalálció, de jól példázza az akkori helyzet(ek)et.

Danielle Steel: A gyűrű
Maecenas Kiadó, 2003
ISBN: 9632030801
396 oldal
Kötés: papír / puha kötés
Jó állapotú antikvár könyv
Szállító: Szindbád Antikvárium

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates