2010. október 23., szombat

# romantikus # szórakoztató irodalom

Danielle Steel: Apu

"Oliver három gyermekével egyik napról a másikra magára marad: felesége írói ambíciókat dédelget, unja a családot, önállóságra, új életre vágyik. A férfinak le kell győznie fájdalmát, hiszen a gondok terhe az ő nyakába szakad, anya és apa lesz egy személyben. És Oliver összeszorítja a fogát, teszi, amit tennie kell, bár a világ mintha összeesküdött volna ellenük, sorban érkeznek a csalódások. Aztán egy estélyen rámosolyog a férfira Charlie, a színésznő; fellobban a szerelem, és Oliver már tudja, hogy férfikora delén ismét ráköszönt a boldogság."

Sajnos, manapság egyre gyakrabban előfrodul, hogy az anya a karriert választja a család helyett, és így az apára marad a gyereknevelés. Az sem ritka már, hogy a karrier miatt a családot is otthagyja az anya, hogy önálló életet kezdjen. (Ebben az is közbejátszhat, hogy nem működik a házasság.)

Igaz, a mai világban ma már nem ritkák a csonka családok, de az a gyakoribb eset, hogy a gyerekek az anyával maradnak. A könyvben megjelenő családtípus ritka: az apa neveli a gyerekeket és dolgozik mellette. Igaz, az egyedülálló nő(k) is a gyereknevelés mellett dolgozik/dolgoznak, de a nőben genetikailag megvan a gyerekekkel kapcsolatos dolgok, a férfiben ezek nem nagyon jelenik meg.

A könyv egyik főszereplője, Oliver is az elején nagyon nehezen tudja összehangolni a gyerekeket és a munkáját. Mint minden emberi lény, ő is vágyik társra, de ez sem megy az elején könnyen.

Persze, mint általában minden Danielle Steel regényben, ez a könyv "happy end"-del végződik: Oliver megtalálja az új párját, akit a gyerekei is elfogadnak.


Steel, Danielle:Apu (Az élet megy tovább)
Maecenas Kiadó, 2007
ISBN: 9639025941
336 oldal
Kötés: karton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates