2010. október 31., vasárnap

# romantikus # szórakoztató irodalom

Cecelia Ahern: Bennem élsz

"Első mondat:
Hunyd be a szemed, és bámuld a sötétséget:
"Ha az ember bajban van, végigfut az agyán a legbizarrabb lehetőség is. Lássuk csak. Ha történetesen tényleg Justin vérét kaptam meg a vérátömlesztéskor, akkor a szívem az ő vérét keringeti épp a testemben. Az a vér, amely egykor ahhoz kellett, hogy életben maradjon, most már az én ereimben rohangál, és engem tart életben. Es a szíve üzenete, a szíve verése, amely őt azzá tette, akivé, most már a testem, a lényem része. Ahogy ez végigfut a fejemen, libabőrös leszek, kiráz a hideg. Aztán összekuporodok. Már nem is olyan rossz ez az érzés. Már nem is vagyok annyira egyedül, hiszen társaságra leltem a saját testemen belül. Lehet, hogy azért érzek közöttünk ilyen erős kapcsot, mert azáltal, hogy felfogtam a szíve adását, úgy rá tudtam hangolódni a hullámhosszára, hogy még a személyes érzései és élményei is átjöttek? Kimerülten sóhajtok. Mi maradt még az életemben, amiből valamiféle értelmet tudok kovácsolni? Tulajdonképpen nem is csak a közelmúltról van szó: a folyamat már régebben, az esés előtt elkezdődött. Azt hiszem, egy ideje már zuhanásban voltam, azon a napon nem is történt más, minthogy végre földet értem. Akkor kezdődött el hátralévő életem első napja."
Justin Hitchcock, a jóképű, ám morózus amerikai művészettörténész még nem jutott túl a válása okozta sokkon, kiábrándult és depressziós. Az ír fővárosban tart előadást, amikor rábeszélik, hogy vegyen részt egy anonim véradáson. Nem is sejti, hogy önzetlen tettével örökre megváltoztatja az életét...
Joyce Conway, a harmincas évei elején járó, rossz házasságban élő ír fiatalasszony balesetet szenved, az életét egy vérátömlesztés menti meg, ám elveszíti azt, amire a világon a legjobban vágyott: a kisbabáját. Amikor magához tér, különös érzés keríti hatalmába: mintha valaki más életét élné... Az ismeretlen férfi emlékei uralják álmait, de vajon a nyomára bukkanhat valaha az idegennek, hogy megfejtse a rejtélyt?"

Nagy lendülettel vetettem bele magam ebbe a könyvbe, mert sok jó kritikát olvastam nemcsak erről a könyvről, hanem az írónőről. Korábban Cecelia Ahern-től az U.i.: Szeretlek című könyvet olvatsam, ami nagyon tetszett nekem is (amiről itt is írtam már).




Szóval amilyen nagy lendülettel kezdtem, olyan nehezen tudtam a végére érni. Furcsa volt a történet, és nehezen tudtam követni. Lehet, hogy bennem van a hiba, de ez a könyv valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Nem tudom, hogy pontosan mi nem tetszett benne, mert az alaptörténet jó lett volna: két idegen többször összefut véletlenül és a végén egymásba szeretnek. Lehet, hogy a sok jó kritika olvasása után túl nagy volt az elvárásom.... :-(




Niki korábban erről a könyvről itt írt.




Cecelis Ahern: Bennem élsz
Kiadó: ATHENAEUM 2000 KÖNYVKIADÓ KFT.
Szállítás: 1-3 munkanap
Oldalak száma: 392
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 380 gr
ISBN: 9789632930145
Nyelv: MAGYAR
Fordító: HUSSAMI PÉTER
Kiadás éve: 2009

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates