2010. július 20., kedd

# szórakoztató irodalom

Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja



„Első mondat:
- Még egy dózist kérek - mondom.
Egyes nők vásárlásfüggők, mások elepednek egy finom pezsgőért. Van, akinek elég a kedvenc könyve, mások vadul partiznak. Lucy Lombard csak egy valaminek nem tud ellenállni, a csokoládénak - a krémes és édes mennyei örömöknek. Lucy szerint a csoki jó fejfájásra, meggyötört lélekre, összetört szívre, és az élet egyéb apró bosszúságaira. Egy falat töltött vagy fekete csoda, és máris ízesebb a világ. Három hasonlóképpen csokihívő barátnőjével meg is alakítják a Csokoládéimádók Klubját, ahol hetente kibeszélhetik; ha lelépett a pasi, ha nyomul a főnök, ha kiállhatatlan a férj, vagy betoppan a szőke herceg... Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhez szóló történeteinek, számos művéből film készül.”
(Forrás: libri.hu)

Olyan nehezen letevős könyv volt ez számomra, olyan jó volt olvasni, nagyon adta magát, olyan rossz volt, hogy vége lett…

4 barátnő történetét mutatja be a könyv. Mindenkinek megvan a saját kis élete, gondja, baja, de összetartja őket a csokoládé imádata, és segítenek egymásnak.

Idéznék két részt a könyvből, ami a könyv tanulsága is egyben:
„A tanulság pedig az, hogy életünkben akárhogy jönnek-mennek a férfiak –lehet, hogy örömet hoznak, lehet, hogy bánatot okoznak nekünk- de bármi történik, mindig itt leszünk egymásnak, és mindig itt van a csokoládé. Azt senki nem veheti el tőlünk.”

„Felejtsd el a gyémántokat, és rá fogsz jönni, hogy egy lány legjobb barátja a csokoládé.”


Ennek több összegzés szerintem nem is kell erről, mert ebben a két idézetben minden benne van. A csokoládé tényleg sok mindenre gyógyír: szerelemre, bánatra, örömre…. Szóval szinte mindenre… Mondom ezt én, aki szintén csokoládéimádó….

3 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon tetszett, ácsingózom a 2. részre egy ideje..:)

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretném elolvasni a 2. részét is, biztos az is jó lehet. :-)

    VálaszTörlés
  3. http://marcipankonyvek.blogspot.com/2010/07/7-es-101-jatek.html

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates