2010. május 20., csütörtök

# ifjúsági irodalom

Dániel Anna: Erzsébet királyné


"A bajorországi Possenhofen kastélyának meghitt udvarában, szinte polgári környezetben nevelkedik a serdülő Sissi. Senki sem szánja uralkodásra.
Az ifjú császár, Ferenc József édesanyja, a szigorú Zsófia főhercegasszony Sissi nővérét, a nyugodt, érett Helént szemeli ki menyasszonyul fia számára. Ám Ferenc József és Erzsébet váratlanul, szinte első látásra egymásba szeretnek. A császár ellenszegül anyja erélyes akaratának, és nőül veszi szerelmét. Az olvasó végigkövetheti Erzsébet sorsát: gyermekei születését és fájdalmas halálát, "igazi" uralkodótárssá érését, majd magyar királynévá koronázását.

Dániel Anna, a múlt század 30-as éveiben megjelent, több kiadást megért regénye Erzsébet királyné történetét meséli el színesen és élvezetesen."
(Forrás: alexandra.hu)

Számomra nem volt nagy élmény ez a könyv. Én már elég sok könyvet olvastam Erzsébet kirélynéről és ezt a könyvet olyan nagyvonalúnak tartom... Igaz, elég rövid könyv (144 oldalas) és igaz, hogy az 1930-as években írodott gyerekregény (Pöttyös sorozat), de Sissi életéből valamit hosszan leír, valamiről nagyon röviden (amiről szerintem hosszabban kellene írni) és valamiről nem is ír... A könyv olvasása közben nekem valami nagyon hiányzott a könyvből....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates