2010. április 4., vasárnap

# romantikus # szórakoztató irodalom

Elizabeth Adler. Ház Amalfin


"A múlt titkai éppen úgy Olaszországban rejtőznek... mint a váratlan szerelem."

Mivel itt, a Könyvfalók-ban több Elizabeth Adler regény is bemutatásra került, úgy döntöttem, most már én is megismerkedem az írónővel.

Nekem a "Ház Amalfin" című könyvet sikerült így elsőre beszereznem. A romantikus tájat ábrázoló borítót látva egy érzelgős-csöpögős szerelmes regényre számítottam.
Ámde nem csupán romantika, hanem krimi-szál is van a történetben: már az elején feltűnik egy apró rejtély, amely mindvégig kételyek közt hagyja az olvasót. Lamour (a főszereplő nő) apja tényleg a tengeri viharban vesztette életét húsz évvel ezelőtt? Mármint biztos, hogy "csak" véletlen baleset volt? Lamour tehát gyermekkora helyszínére, a csodálatos Amalfi partra tér vissza Chicago-ból férje halála után - új életet kezdeni és fényt deríteni a régi titokra.

A regény első fele (több mint fele) nekem kissé vontatottnak és unalmasnak tűnt, csak vártam-vártam, mikor történik már végre valami izgalmas dolog, illetve mikor teljesedik ki a szerelmi szál, és vajon melyik férfival? Ám a könyv második felében szerencsére felpörögnek az események és olyan rejtélyek is kiderülnek, amire nem is számít az ember.


A történet olyan szép helyen játszódik, hogy az olvasó komolyan elgondolkodik rajta, hogy Lamour példáját követve feladja a pörgős nagyvárosi életét és állását, és egy eldugott tengerparti olasz kisváros eldugott kis házikójába költözik, ahol reggelente cappuccinót iszogathat a teraszán és ahol a kertjében tyúkokat és tehenet tarthat :)

Egyszer elolvasható, kedves kis regény de azért ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen jellegű történeteket.

További Elizabeth Adler regények: Toszkánai nyár; Velem Velencében; A Villa Mimóza titka; Riviéra Hotel; Nyár Capri szigetén; Kalifornia, szívem; Varázslatos Malibu stb.
(Linkeltem, amelyikről már született itt bejegyzés.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates