2018. szeptember 6., csütörtök

Futurelearn - rendhagyó ajánló

   
   A mai rendhagyó ajánlóm egy honlapról szól. De sokkal több ez, mint egy egyszerű honlap. Ez egy lehetőség mindenki számára a tanulásra, a fejlődésre, az angol nyelv elsajátítására.

   A Futurlearn.com egy ingyenes angol nyelvű online tanfolyamokat szervező oldal, ahol az irodalomtól kezdve a tudományokon át az üzleti életig bármiről tanulhatsz. A kurzusok szervezői között főként az angol egyetemek, mint az University of Edinburgh, Univerity of Liverpool vagy épp University of Reading szerepelnek, de tanfolyamot szervez Párizsi, Padovai, Ausztrál vagy épp Hong-kong-i egyetem is. 
   A tanfolyamok 3-6, néha 8 hetesek, az ingyenes hozzáférés a tanfolyam hosszától függően 6-12 hét között lehet. Teljesen rajtad áll, hogyan haladsz az anyagokkal, egyetlen dologra érdemes figyelni, hogy vannak online bejelentkezései az oktatóknak, amikor kommentben kérdezhetsz, ő vagy ők válaszolnak. Ezek adott időpontban vannak, de visszanézhető videók lesznek.
   A magam részéről nyelvtanulási célzattal kerestem tanfolyamot, hisz vannak direkt a nyelvet tanulók számára indított, de bárkinek érdekes információt tartalmazó kurzusok. Így végeztem el elsősegély tanfolyamot kifejezetten pici babák és kisgyermekek számára, Shakespeare műveit elemző tanfolyamot, munkahelyi angol tanfolyamot, és belekezdtem egy Jane Austin tanfolyamba is, amit sajnos idő hiányában nem tudtam befejezni. Jelenleg egy Hogyan írjunk regényt tanfolyamot kezdtem el, s remélem sikeresen be is fejezem, hogy ezáltal jobb elemzéseket tudjak írni ezen blog számára. 
   Mivel a honlapon több száz tanfolyam fut és indul el az év folyamán, én be szoktam csatlakozni azokra, amik érdekelnek, vagy érdekesek lehetnek számomra. A tanfolyamok indulása előtt értesítést kapok a Futurlearn-től, ekkor el tudom dönteni, vajon bele fér-e az időmbe. Ha mégsem tudom elvégezni, egyszerűen ki lehet lépni a kurzusról.
   A részvétel bármely tanfolyamon nem csupán a nyelvtanulás lehetőségével, illetve az új ismeretek megszerzésével kecsegtet, de a világ minden részéről csatlakoznak be hallgatók, akikkel a tananyagok alatt bármilyen a kurzushoz kapcsolódó témában lehet csevegni, ismeretségeket kialakítani, sőt akár barátságokat is kötni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates