2018. június 18., hétfő

# Agymenők # film

Young Sheldon - Agymenők spin-off ajánlója

Sorozatok nézésére mostanában nem jut túl sok időm, ami szabadidőm van, azt olvasással töltöm, általában.

Azonban van egy-egy olyan sorozat, amit muszáj néznem, és ezek közül az egyik a Young Sheldon.
Talán többen ismeritek az Agymenők című sorozatot, ami a The Big Bang Theory néven fut Amerikában.

Az Agymenők a legnépszerűbb sitecom-má nőtte ki magát az évek során. Így megérett a sorozat arra, hogy az egyik legizgalmasabb és legösszetettebb karakterét külön életre hívják egy spin-off sorozat keretein belül. Természetesen itt Sheldon Cooper karakteréről van szó, akit Jim Parsons zsenije tett feledhetetlenné, és ezzel bejátszotta magát a sorozatok világának királyai közé.
Az Agymenők társszerzője, Chuck Lorre gondolt egy nagyot és megteremtette az ifjú Sheldont, visszarepítve a nézőket 1989-be.

Mi, nézők megismerhetjük a szárnyait éppen bontogató kicsi Sheldon első napjait a középiskolában (9 évesen), majd a szemünk előtt bontakozik ki az őrült zseni kicsi verziója, sőt a sokat emlegetett, némiképpen Columbo feleségére emlékeztető – mindenki tudja, hogy létezik, de még senki sem látta – Meemaw, azaz a nagyi is előkerül majd. Már az első részben beindulnak Sheldon körül a bonyodalmak, amelyek a családját (is) őrületbe kergetik. De mi mást várnánk Tőle?

A sorozatban Parsons mesterien építette fel Sheldon karakterét, így nem lehetett egyszerű dolga a rendezőknek, abból a szempontból, hogy megtalálják a méltó fiatalkori énjét.

Bevallom nagyon féltem, hogy nem tudnak egy olyan gyerekkaraktert találni, aki át tudja adni azt a fura, különc, de mégis zseniális figurát, akit Parsons megalkotott. A félelmem viszont teljesen alaptalannak bizonyult. Annak ellenére, hogy egy nagyon nehéz karaktert kellett megformálnia, a fiatal, de tehetséges Iain Armitage remekül oldotta meg a feladatot.  Hozta a kicsit önelégült, felsőbbrendűségre hajlamos, mégis néha gyermekien gondolkodó, de ugyanakkor nagyon karakteres figurát.

Érdekesség, hogy a sorozat ötletét maga, Parsons adta. Sőt! Mint narrátor ő maga is szerepet vállalt a sorozatban.


Pluszban tökéletes, hogy a szülők szerepét játszó színészek (Zoe Perry, Lance Barber) is nagyon jól bele tudtak helyezkedni a szituációkba, ezáltal erősítették a fiatal Sheldon játékát.
Nagyon szeretem ezt a sorozatot. A fiatal és a gyermek Sheldon nagyon jól összeillik, mi nézők pedig bele tudnunk merülni az önfeledt szórakozásba, mindkét sorozat vonatkozásában. Remélem, hogy ez a sorozat is sikeres lesz!
Hiteles, szerethető és igazi humorbomba mindkét sorozat. Aki nem ismeri, járjon utána!

Csatorna: CBS
Rendező: Chuck Lorre&Steve Molaro
Szereplők: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revold, Montana Jordan
Műfaj: vígjáték sorozat
A második évad már előkészületben van.

Megj: A bejegyzés korábban a konyvlelo.blogspot.com oldalamon is megjelent! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates