2018. június 17., vasárnap

# filmadaptáció # könyvek

a csábítás szabályai - Rachel Van Dyken


 

Minden ​szabályt megszeg, hogy övé legyen a lány.
Miután egy baleset véget vet profi sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.
A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe!

A könyvmolyképző kiadó könyvhétre megjelent könyvét, Rachel van Dyken The Matchmaker’s Playbook című alkotását olvastam el a napokban. Már amikor először olvastam arról, hogy meg fog jeleni ez a könyv a Könyvhétre rendkívül izgatottan vártam. A fülszöveg nagyvonalakban felvázolja a történetet, s már akkor érdekesnek találtam, s kíváncsi voltam, hogy fog felvázolni egy ilyen vállalkozást az írónő.
Nos, hát nem kellett csalódnom. Az írónő, akitől eddig még nem olvastam semmit, rettentő viccesen ábrázolta az egész Szárnysegéd Bt.-t. A legérdekesebb pedig az volt benne, hogy bármit mondott, vagy csinált Ian, az mindig bevált. Ian Hunter tényleg egy profi randiguru, akinek a vállalkozása tökéletesen működik. Minden szabály szerint megy, egészen addig, míg meg nem ismeri Blake-t.
Film plakát 

Blake karaktere számomra kissé irreális volt. Bár abszolút pozitív értelemben. Csak azért nem hiszem, hogy a XXI. században van olyan lány, aki ennyire tudatlan és ártatlan. Nagyon jó volt nézni, ahogy Blake Ian hatására megtalálja önmagát, s nyer egy kis önbizalmat. 
A kapcsolatuk alakulásában az tetszett a legjobban, amikor Ian rájött, hogy Blake tényleg nő. Vicces volt látni, hogy először szinte elmenekült előle, a végére pedig már másra sem vágyott, csakhogy a közelében lehessen.
Maga a Szárnysegéd Bt. kis fenntartásokkal, de a kedvemre volt. Mert bár nem tartottam fairnek, hogy Ian és Lex segítség álnéven minden ügyfelükkel csókolózott, de valahol az, amit tettek jó volt. Hiszen egy csomó lánynak segítettek megszerezni a szerelmüket. És az esetek nagy százalékában ezek olyan kapcsolatok lettek, amik hosszútávon is működtek.

Összegzés: Tőlem megkapja az 5 csillagos. Könnyed, romantikus nyári olvasmány. Strandra kikapcsolódni tökéletes.

UI: A könyvből film is készült, ám sajnos azt csak a Passionflixen lehet megtekinteni, ami egy fizetős oldal. De itt egy kis kedvcsináló a filmhez.

1 megjegyzés:

Follow Us @soratemplates