2018. június 5., kedd

# fantasy # film

Avangers - Végtelen háború

   A MARVEL univerzum újabb, minden eddiginél nagyobb szabású, látványos és izgalmakban bővelkedő mozija 2018-ban érkezett meg. Óriási vállalkozás volt az eddig bemutatott hősöket összeereszteni, mert ennyi szereplő mozgatása, úgy hogy egyik szerepe se sikkadjon el, mindenki az ismert karaktere szerint szerepeljen, a sztori pörgős, de követhető legyen hatalmas kihívás lehetett. És bár igen hosszú a játékidő (149 perc) ez egyetlen filmben nem sikerülhetett, így 2019-ben jön a folytatás. Hála Istennek, mert fantasztikus lett a film. 

   A filmben pazarul van ötvözve a humor az akcióval, sehol egy unalmas pillanat, folyamatos a pörgés. Aki nem ismeri az Marvel univerzumot, annak semmiképp sem ajánlom, de aki ismeri A vasembert, Amerika kapitányt, Thort vagy a Galaxis őrzőit, azoknak kihagyhatatlan, a rajongóknak meg persze kötelező. 
   A történet egyszerű: ismét meg kell menteni a Földet és vele együt az egész univerzumot. Adott ugyanis Thanos - akit ismerünk a Galaxis őrzőiből -, aki egy csini kesztyűvel valami nagyon rossz dologra készül. A kesztyűhöz azonban kellenek az ún. végtelen kövek, melyek galaxis szerte vannak elrejtve. A sztori itt kicsit gyerekmesébe illő, hiszen a hőseink védik a köveket, a gonosz ellenség meg egyesével összeszedegeti. Bár a mesében fordítva szokott történi, a szegény, de okos legényke összeszedegeti a varázserővel bíró tárgyakat és jutalma a hercegnő keze és a fele királyság. 
   Mivel tehát a kövek több helyen vannak, hőseink is a galaxis több pontján szétszóródva veszik fel a harcot Thanos-szal és embereivel.

   A film első felében a megelőző Marvel filmekben félbemaradt történeteknél vesszük fel a fonalat. Ezért is írtam, hogy aki nem ismeri az előzményeket, annak ez a rész élvezhetetlen. Ráadásul néhány párbeszéd, jól irányzott beszólás, poén érthetetlen, ha nem tudjuk, mi történt például az Amerika kapitány: Polgárháború részében, vagy a Thor Ragnarok-ben. 
   A film erőssége a képi világ vagyis a látvány. Sosem volt még ilyen csatajelent a Marvel univerzumban, és sosem jártunk még ennyi helyszínen egyetlen szuperhősfilmben sem. És a film mostani befejezése is az eddigi legmeglepőbb és csak azért lehet napirendre térni felette, mert már tudjuk, hogy jön a folytatás. Sosem mozgattak még ennyi szuperhőst egyetlen Avenger filmben sem.
Hát nem pazar ez a látvány - imádom ezeket a kosztümöket Vakandában

  Azt hiszem legjobban azok a részek tetszettek, amikor összehozták a szuperhősöket, akik eddig semmit sem tudtak egymásról és úgymond kóstolgatják a másikat ki-ki a saját stílusában. 

FILM
Műfaj: Sci-fi, fantasy 
Megjelenés 2018
Időtartam: 149 perc
Forgalmazó: Walt Disney Studios (USA) Fórum Hungary (HU)
Rendező: Anthony Russo, Joe Russo
Forgatókönyv: Christopher Markus, Stephen McFeely


És egy kis adalék:

Marvel moziverzum:
Első fázis 2008-2012                                    Második fázis 2013-2015
   A Vasember                                                 Vasember 3
   A hihetetlen Hulk                                        Thor: Sötét világ
   Vasember 2                                                 Amerika Kapitány: A tél katonája
   Thor                                                           A galaxis őrzői
   Amerika Kapitány: Az első bosszúálló           Bosszúállók: Ultron kora
   Bosszúálllók                                                A Hangya

Harmadik fázis 2016-2019
   Amerika Kapitány: Polgárháború                  Hangya és Darázs (bemutató júl 26.)
   Doctor Strange                                            Marvel Kapitány (2019)
   A galaxis őrzői 2                                          Bosszúállók 4 (2019)
   Pókember: Hazatérés
   Thor: Ragnarök
   Fekete Párduc
   Bosszúállók: Végtelen háború

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates