2018. május 20., vasárnap

# könyvek # krimi

Rhys Bowen:Holttest a fürdőkádban



Felirat hozzáadása

"Mintha Agatha Christie és P.G. Wodehouse együtt írna detektívregényt" olvasható a Publishers Weekly ajánlója a könyv borítóján, ezen felbuzdulva láttam neki a könyv olvasásának. Régen olvastam már  Agatha Christie krimit, de kíváncsivá tett az ajánló.
Történetünk 1932-ben kezdődik egy Skóciai kastélyban ahol a főszereplő Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie egy véletlenül kihallgatott beszélgetésből megtudja, hogy férjhez kívánják adni Siegfried herceghez (Halpofához). Ezek után inkább felkerekedik és Londonba utazik a családi házba, mivel már nem kap pénzt így magát kell ellátni, se szobalány senki nem segít neki csak az anyai nagyapja aki megtanítja hogyan kell a kandallót begyújtani. Találkozik egy volt iskolatársával (barátnőjével) Belindával és egy jóképű de elszegényedett ír főnemessel akik megmutatják neki milyen az igazi Londoni élet. Sajnos ahhoz, hogy Georgiana fent tudja magát tartani pénzt kell szereznie amihez dolgoznia kell ami újabb kalamajkához vezet. Egy nap a testvére meglátogatja egy "üzleti ügy" miatt ezek után Georgiana egy holttestet talál a fürdőkádba a testvére pedig visszament Skóciába, ezzel a testvére gyanúba keveri saját magát. Georgiana visszahívja a bátyját Londonba ahol egyre furcsább dolgok kezdenek történni vele. Miután a rendőrség letartóztatja a bátyját és nem látja, hogy a jó irányba haladnának a nyomozással úgy dönt kezébe veszi a nyomozást és innentől kezdve mindenki gyanús lesz.Hogy ki a valódi gyilkos és mi az indok kiderűl ebben a könnyed humorral átszőtt krimiben. 
Felirat hozzáadása
Nem igazán szoktam ilyen könnyed krimiket olvasni és a romantikus könyvek se az én világom, de ez a regény mégis pozítivan hatot rám. Talán Georgiana miatt aki képes volt a hercegnői léten túl lépni azért, hogy a saját életét élhesse és ezért a munkáktól sem riad vissza. Igaz krimiről van szó de mégse ez tartotta fent a figyelmemet olvasás közben hanem vitt magával a történet lendülete, a kalandok amiket átélt Georgiana amíg felgöngyölíti az ügyet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates