2018. május 17., csütörtök

# fantasy # film

Jumanji, vár a dzsungel (a film, 2017)

    Mostanában elég kevés filmet nézek, ahhoz képest, hogy pár éve még rengeteget néztem meg. Egy hirtelen ötlettől vezérelve azonban pár napja rákattintottam az első filmre, ami a szemet szúrt böngészéskor. Valószínűleg a tudatalattim játszott velem, hiszen pár hónapja több helyen is hallottam, hogy megjelent egy új film, amit a mozik játszanak. Ez a Jumanji
    Mint később megtudtam, a film alapjául egy azonos nevű könyv szolgált, melyet Chris Van Allsburg írt gyerekeknek. Ebben a könyvben a két főszereplő gyerek (Judy és Peter) talált egy társasjátékot egy parkban, amit hazavittek és otthon ezzel ütötték el az időt. A társasjátékhoz egy figyelmeztető mondat volt mellékelve, mégpedig az, hogy ha elkezdik, addig nem szállhatnak ki, ameddig be nem fejezik. Ezt figyelmen kívül hagyták. Azonban arra nem számítottak, hogy minden lépésüknek hatása lesz a való életükre (ha az oroszlánra léptek, megjelent a szobájukban egy oroszlán).
Alapmű: Chis Van Allsburg: Jumanji
 
Műfaj: kaland, akció, vígjáték, fantasy
IMBD értékelés: 7,0/10

    A 2017-es Jumanji film főszereplője 4 iskolás fiatal, akiket ugyanazon a napon bűntettek meg és az iskola pincéjében kellett tevékenykedniük. Itt találtak egy videójátékot, melyet beüzemeltek, avatart választottak maguknak és a játék elindításakor csodák csodájára: belecsöppentek a virtuális valóságba, felvették az avatarjuk személyiségét, tudását és kinézetét.  Itt különböző feladatokat kellett megoldaniuk, különböző kalandokban vettek részt. A cél: a kiszabadulás. A veszély az, hogy örökre a videójátékban maradhatnak. 
Számomra a legérdekesebb rész az volt, amikor kiderült az, hogy a való világ szomszédságából 20 éve eltűnt fiú a Jumanji videójátékban rekedt, aki azt hitte, hogy csak pár hete lehet a játék része.



       Összességében egy nagyon vicces filmről van szó, fáradtabb estére tökéletes. Érdekes az, hogy a film elején megismert szereplők teljesen velük ellentétes karakterek bőrébe bújnak, tetszett az, ahogyan ezzel próbálnak megbirkózni. 

 

   Azoknak ajánlom, akiket nem zavarnak a fizikai képtelenségek, akik el tudnak tekinteni attól, hogy a hús-vér emberek köddé válnak és beszívja őket egy kis doboznyi gépezet. Mindaz ami ezután történik már elfogadhatóbb, hiszen egy játékban minden lehetséges. 

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ajánlom, hogy nézd meg az eredetit is Robin Williams-szel, mert az színvonalban nagyon magasan van: https://port.hu/adatlap/film/tv/jumanji-jumanji/movie-1250
    Van egy elég egyszerű, de egyszer nézhető sci-fis változata is a Zathura:
    https://port.hu/adatlap/film/tv/zathura-az-urfogocska-zathura-a-space-adventure/movie-73042

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates