2017. július 28., péntek

# Igazi # könyvek

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!

Közel ​másfél éves elszánt állás- és pasikeresés hiteles történetét tartod a kezedben. Szokásos péntek esti portyáin főhősnőnk, Kéki Kata hol Zöldmezőszárnya Királyfival, hol a gyönyörű Perzsa herceggel, hol Daviddel a Csokoládészeművel és még sok-sok más Micimacsóval fut össze. A fennmaradó időben biznisztündérnek öltözve már-már hivatásszerűen állásinterjúkra jár a Henteshez, a Hajóskapitányhoz, a Vajákos fejvadászhoz, és kis híján kiállítási tárgy is lesz belőle az emberi erőforrás-kiállításon. Mikor végre kommunikációra kezdi oktatni az országút királyait (kamionsofőröket), összefut egy igazi fatehénnel (a női féltékenység legújabb kori szimbólumával), aki a szappanoperák főgonoszait megszégyenítő találékonysággal tesz keresztbe neki, ahol csak tud…
Ráadásul Katának ez még nem elég: Teréz anya módjára kényszeresen meg is akar menteni minden útjába kerülő, elsősorban férfit… Lehet rajta nevetni, és kicsit sírni is, és kölcsön lehet adni a Pasinak, aki Fontos. Persze ha meg Pasi vagy, meg lehet vele lepni a Nőt. Egy igazi történet, egy igazi lánytól, aki az Igazit keresi, mindig, mindenhol, mindenkiben.
És meg is találja. (Mindenkiben.)


 Végre a kezem között tarthattam és elolvashattam ezt a nagyon is életszagú könyvet, amit filmben már volt szerencsém látni. Szinte ittam a sorokat, ahogy elkezdtem olvasni. Kata a főszereplő egy önellő feminin nőt testesít meg, aki vágyik a férfiakra, de közben fél is tőlük, így mindig valamilyen kifogást keres, ha találkozik egy potenciális jelölttel. Ennek ellenére nagyon szerethető a karaktere, mert egy olyan nőt mutat be, aki nem hátrál meg, nem adja fel. Nagyon tetszett, hogy nem egy csöpögős sokadik lányregényt kaptam, hanem egy érdekes sztorit, egy felnőtt nőről, akinek megismerhetjük a gondjait-bajait, gondolatmenetével együtt.

https://moly.hu/konyvek/racz-zsuzsa-allitsatok-meg-terezanyut

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates