2017. június 18., vasárnap

# életrajz # Jakupcsek Gabriella

Jakupcsek Gabriella - Megúszhatatlan

Jakupcsek ​Gabriella a magyar televíziózás megkerülhetetlen alakja, számtalan nagy sikerű televíziós műsor házigazdája, kampányok arca és nem utolsó sorban anya.
Kislánya rengeteg telefon beszélgetését végighallgatja különféle témákról és természetesen felteszi a maga kérdéseit, amik sokszor megdöbbenően elgondolkoztatóak.
Egy ilyen alkalommal merült fel a könyv alap ötlete: hogyan válaszoljuk meg a gyerekeink kérdéseit? Természetesen a kudarcokról, változásokról és igazságtalanságokról is beszélni kell, ilyenformán a könyv is érinteni fogja a televízióból való távozást. Jakupcsek olyan élet helyzetbe került, ami sajnos manapság bármelyikünket fenyegethet. De hogyan kommunikálhatjuk mindezt a gyermekünknek úgy, hogy megértse? A könyvben szó van mindenről, ami az ex-műsorvezető számára fontos, értékes, ami mellett érdemes kiállni, így a gyermekkori internet használat és annak buktatói vagy például a magyar csapat részvétele az olimpián. Olvashatunk mindarról, ami vele, körülötte, és a nagyvilágban történik. Mindarról, amit anyaként, nőként, a hivatását alázattal és maximalizmussal végző emberként történik vele.

Ez nem csak egy könyv, hanem egy életre szóló tanító-nevelő olvasmány. Segít túlélni, jól megélni egy-egy helyzetet.

Gabi a saját példáin keresztül mutatja meg az olvasónak, hogy hogyan éljük túl a hibákat és hogyan tanuljunk belőle. Elmeséli élete mélypontjait és kiemelkedő történéseit is, ami számunkra is például szolgálhat. Amikor befejeztem még tovább és tovább akartam olvasni, vártam volna a folytatást, pedig így is lezárt, kerek egész elbeszélést kaptam, viszont annyira jól összeállított, megírt a sztori, hogy simán tudtam volna még folytatni az olvasását. Szinte abba sem lehet hagyni, minden oldala valami újat, meglepetést rejt magában.Sokszor úgy belemélyedtem, hogy enni, inni is elfelejtettem, pedig ez ritkán fordul elő velem. Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, akit egy kicsit is érdekel egy tapasztalt, sokat látott nő beszámolója az életről, az életre nevelésről. Akár életmód tanácsadásként is gondolhatunk Jakupcsek Gabriella írására.
Eddig ez a szerző második könyve, ami a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg. Jakupcsek Gabriella tévésként lett ismert, legkedveltebb műsora a Ridikül volt, amit 2013 és 2016 között vezetett nagy odaadással.
https://moly.hu/konyvek/jakupcsek-gabriella-meguszhatatlan 
(itt olvastam először a könyvről)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates