2015. november 30., hétfő

# Könyvklub

Könyvfalók Könyvklub- Tél

Mi is a Könyvfalók Könyvklub? 
Kezdjük ott, hogy 2009 októberében jött létre a blog. Koalány és Niki (én magam) kivételével akkor még egy más "csapattal". A célunk az volt és az a mai napig is, hogy kedvet adjunk az olvasáshoz másoknak. Úgy éreztük, hogy a mai felgyorsult Világban egyre kevesebben olvasnak, de ezen lehet változtatni, csak kedvet kell adni az embereknek az olvasáshoz. Ezért is hoztuk létre ezt a blogot, mi Könyvfalók. Itt osztjuk meg egymással, másokkal a könyves élményeinket, érzelmeinket, gondolatainkat, amiket kivált belőlünk egy-egy könyv és reméljük, hátha egy-egy bejegyzésünk hatására, mások is kedvet kapnak az adott könyv elolvasásához. (Erről ITT olvashattok.) Az évek során a "csapat" összetétele változott, de a célunk ugyanaz.
És akkor térjünk vissza a Könyvfalók Klubhoz. A célunk az olvasásra ösztönzés és ennek érdekében létrehoztunk egy Könyvklubot. Bízunk abban, hogy nem csak ösztönzünk majd titeket az adott könyv elolvasására, hanem ahhoz is kedvet kaptok, hogy megosszátok velünk/másokkal a gondolataitokat, véleményeiteket a könyvről.

A Könyvfalók Könyvklub 1 évig fog első ütemben tartani és minden évszaknak lesz egy-egy könyve, melyet igyekszünk minél többen elolvasni és írni róla az oldalon. Tőletek pedig mit szeretnénk? Hogy az adott könyvet ti is olvassátok el, ha van blogotok, akkor írjatok róla a blogotokon, ha nincs, akkor pedig a megadott bejegyzéshez kommenteljetek. Szeretnénk, ha megosztanátok velünk a gondolataitokat, a véleményeiteket. :o)

És nyereményjátékot is szervezünk az eseményhez. Maga a nyeremény egyenlőre titok, de ha ti is igazi könyvfalók vagytok, akkor biztos vagyok abban, hogy örülni fogtok majd a nyereménynek, melyről a titok lehull majd az utolsó turnusban, vagyis a nyári kezdetével. :o)
Mit kell tennetek ahhoz, hogy részt vehessetek a nyereményjátékban?

  • a 4 könyvből legalább 2-t el kell olvasnotok. Ha van blogotok, akkor bejegyzést várunk róla az oldalatokon, ha pedig nincs, akkor a megadott bejegyzésünknél hozzászólást, melyhez a blog esetében a bejegyzésetek linkjét be kell linkelnetek. Őszi turnus idején ez a bejegyzés ez lenne, téli esetében pedig majd a téli, amikor kiderül, hogy mi lesz a téli választott könyvünk majd.
  • kommenteket, bejegyzések linkjeit az adott turnusban, az utolsó nap 24 órájáig fogadjuk csak. Ami utána érkezik, annak természetesen örülünk, de a nyereményjátékban nem fog részt venni.
  • bejegyzés írása esetében hivatkozni kell a Könyvfalók Könyvklubjára az adott turnus fő bejegyzésének linkjével.
  • komment esetén nem fogadunk el 1-2 szavas tetszett/nem tetszett kommenteket, kicsit részletesebb visszajelzéseket várunk. ;o)
  • ha a nyertes 30 napon belül nem válaszol a megkeresésünkre, akkor új nyertest sorsolunk.
  • a játékban csak magyarországi lakcímmel rendelkező játékos vehet részt, ahová postázás esetén postázni tudjuk a nyereményét.

A Könyvklub turnusainak beosztása:
őszi: 2015. szep. 1.- 2015. nov. 30.
téli: 2015. dec. 1.- 2016. feb. 29.
tavaszi: 2016. márc. 1.- 2016. máj. 31.
nyári: 2016. jún. 1.- 2016. aug. 31.

És akkor, hogy a téli Könyvklub során mely könyv lett a kiválasztott?

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt c. regénye

"Addie Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?

Debbie Macomber (Angyali segítség, Csillagos éj) ízig-vérig karácsonyi regényében két fiatal megható és sokszor megmosolyogtató történetét követhetjük nyomon a nehéz kezdettől a fagyöngy alatti beteljesülésig"

Várjuk ehhez a bejegyzéshez a kommentjeiteket, a bejegyzéseitek linkjeit 2016. február 29. 24:00-ig. :o) 
Ha bejegyzést írtok, akkor kérünk titeket, hogy erre a bejegyzésre hivatkozzatok a bejegyzésetekben! 

Jó olvasást kívánunk nektek! ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates