2015. július 28., kedd

Magos Judit: Demény - Most én ugatok

„ A kétlábúak elég kiszámíthatatlan, ingatag lények, de ha megfelelően tudjátok kezelni, akkor könnyedén az uralmatok alá hajthatjátok őket. Ahogy én, az egész világot…”
Demény, aki a szerénységet hírből sem ismeri, karizmatikus egyéniségének köszönhetően szinte fénysebességgel több tízezer hódolót szerzett. Jogosan.
A négylábú diktátornak rengeteg ugatnivalója van, amit meg kell osztania a világgal. Az egyedi humorral fűszerezett sorok között kitűnik a felelős állat- és gazditartás fontossága, és hogy a boldogsághoz gyakran nem kell más, csak töpörtyű, béka, hosszúcombú csajok és egy melegszívű kétlábú.
Demény nem csupán az első kortárs magyar íróvizsla, de egyben a deményista filozófia megalkotója, véleményvezér, gazditréner és békászó bajnok, de töpörtyű-minőségellenőrként is rövid idő alatt komoly elismertségre tett szert. Ráadásul celEB.
2009 körül született Fejér megyében, de kölyökkorát és családi hátterét homály fedi. Életének első hónapjait méltatlan körülmények között, rácsok mögött töltötte, ez meghatározta későbbi munkásságát. Valódi fordulatot az jelentett számára, amikor örökbe fogadta a kennelsorra tévedt, jobb sorsra érdemes kétlábút, Magos Juditot, akit ma már csak Gazdinak szólít, és aki egyben Demény korszakalkotó és humorral gazdagon átszőtt ugatásait lejegyezte.
A négylábú írónak ez az első könyve, amelyről a tőle megszokott szerénytelenséggel állítja: ALAPmű.
„A gazdik nem tökéletesek, hogyan is lehetnének, hiszen nem kutyák.
De épp ezért a bénaságért, ezekért a kedves hibákért lehet őket annyira szeretni.
Meg persze a töpörtyűért.
Főleg a töpörtyűért."
EL FOGOD OLVASNI.
ALAP.

Mindig volt, van és lesz is négylábú az életemben. Mióta az eszemet tudom egy kutyus mindig a családunk része volt, az évek múlásával és a természet körforgásának köszönhetően kutyusok jöttek és mentek az életünkben. Jelenleg is van itthon 1 kutya, 1 macska, 4 madár és sok-sok halacska. Ebből következik, hogy Alap volt, hogy elolvasom a könyvet. 

Véleményem

Magos Juditot remekül vezette pórázon Demény, mert igazán szívhez szóló, humoros és ugyanakkor tanulságos könyvecskét hoztak össze. 
Imádom ahogy Demény kergeti a töpit és közben "osztja az észt", mert valójában olyan tükröt tart az emberek elé, amibe akarva akaratlanul bele kell néznünk.
Miután elolvastam igencsak elgondolkodtam, hogy valóban ennyire rossz lenne a helyzet a gyepin és egyéb menhelyeken? Picit tanulmányoztam a helyzetet és meg kell állapítanom, hogy igen. A könyv erre is remekül felhívja az emberek figyelmét, mert ugye, ha valaki mondja hajlamosak vagyunk elmenni mellette, de itt Demény a nagyon is érintett vizsla hívja fel a figyelmünket a sanyarú sorsú ebtársaira. 

Mindamellett, hogy igazi mondanivalót tárnak elénk, nagy örömünkre az eb rengeteg humoros kalandba is keveredik, békászik és töpit fal, falkauralomra tör és néha ő is csak egy gyarló eb.
Nagyon sokat nevettem azon a délutánon, amikor egy röpke idő leforgása alatt kiolvastam a könyvet. Ennek ellenére volt olyan, hogy  néha legörbült a szám, de hamar jöttek ismét a vidám pillanatok, mert Demény még a könyvben sem tudott egy pillanatra sem nyugton maradni.
Egyedüli negatívum az elején egy picit kusza volt az indítás, de nagyon hamar kialakult a történet és fejezetenként haladhattunk a Deményizmus kiteljesedése felé.

Nincs is okom tovább húzni az értékelést, a könyv Alap!


Összefoglalva

Szerintem mindenki, aki a kutyákat és a négylábú állatokat úgy általánosságban picit is szereti remekül fog szórakozni korosztálytól függetlenül a könyvön. Az apró humorbombák mellett még mondanivalót is bőven kap az olvasó, na és persze rálátást a magyarországi siralmas menhelyi helyzetre. Remek, hogy vannak még olyan emberek, mint Judit, akik felhívják az emberek figyelmét a négylábúak néha cseppet sem könnyű helyzetére és arra, hogy felelősségteljes hozzáállással mi, emberek is mennyit tehetünk az állatok védelmében.
Demény megérdemelten lett CelEb!

Demény kalandjai itt is elérhetőek: Demény, a kötsög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates