2013. december 27., péntek

# szépirodalom

George Varga: Az öregember és a farkas

A karácsony előtti pörgésben, ajándékok után való rohangálásban és az év végi munkahelyi stresszben jól esik egy kicsit megnyugodni és lelassulni. George Varga: Az öregember és a farkas című könyve pont ezt a cél szolgálta nekem hajszolt napjaim közepette. Akár ha csak egy-egy fél órára, átéreztem az erdő csendjét, az öregember magányát, a havas táj hidegségét, a farkasok távoli üvöltését.

A könyv, mint címében is olvasható, az erdőben élő öregember és egy Cimbora nevű farkas barátságáról szól. Az öregember a halál torkából mentette meg a farkast, gondozta, ápolta, ő pedig nem maradt hálátlan neki. Bár visszatért sajátjai közé, örök védelmezője maradt az öregnek, sőt, még társait is "bemutatta neki".

A történetből megismerhetjük az öregember múltját is, egészen onnan, amikor is még fiatalon, feleségével az erdőt választották lakhelyüknek, a bánatot, hogy nem született gyermekük, és a szeretett feleség halálát. Megismerhetünk egy, a városi emberektől igencsak távol álló világot, amikor is kint, a természetben a magad ura vagy, teljesen magadra vagy utalva, a napi élelmet, tüzelőt is neked kell beszerezned, meg kell küzdened az időjárással és együtt kell élned az erdő állataival, tiszteletbe tartva az ő törvényeiket.

Sok szép gondolatot tartalmaz a könyv, a természet rendjéről, az ember boldogságkereséséről, az állatok szeretetéről. Érdemes elolvasni.

Az e-book-ot most 400 Ft-ért lehet megvásárolni a Bookandwalk oldalán, részletek ezen a linken, ahol a műbe is bele lehet olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates