2013. október 30., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi Szerda 54.

 "Őrizkedj attól, akinek csak egy könyve van."
Aquinói Szent Tamás
A 10 legötletesebb könyvespolc

Ifjú lánykaként amikor barátok-ismerősök otthonában jártam-keltem, vendégeskedtem gyakran nézegettem a könyvespolcokat. Sokszor adott beszédtémát egy-egy különleges könyv, de ért meglepetés is a saját könyvespolcommal való hasonlóság kapcsán. Ti meg szoktátok nézni egy-egy barát, ismerős könyvespolcát? Esetleg szoktatok ebből valamilyen következtetést levonni? Tudjátok mi a párotok, legkedvesebb barátaitok kedvenc írója, szerzője?

Niki: még szép, azonnal ha belépek egy lakásba, a könyvespolcot keresem. :o) Messzemenő következtetést nem vonok le belőle azért, max. megfigyelem, hogy mely írótól vannak többségben a könyvei és ennyi. 

Ani: Persze, az első dolgom feltérképezni, hogy vannak-e egyáltalán könyvek, s ha igen, akkor melyek ezek. A párom sajnos nem szeret olvasni, de a  barátaimról tudom ezeket.

Eszter: Én is szeretek más könyvespolcán kutakodni, és ha olyan ismerősről van szó, kölcsön is kérek a könyvek közül, de igazából nagyon sok ember jobban kedveli a könyvtárat, így nem lehet megítélni valakit a könyvespolca alapján. A páromat próbálom rávenni az olvasásra, de sajnos évek alatt sem sikerült, ő nem az az olvasós fajta. :) 

Adri:
Szeretem más polcát meglesni, megkérdezni, milyen stílust kedvel, mik a kedvenc könyvei. Sok barátról kiderült már, hogy olyan nagy olvasó , mint én, ami meglepett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates