2013. szeptember 4., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi Szerda 46.

Egy 1966 -ban bemutatott filmben , a 451 Fahrenheit-ben a hatalom pusztította a könyveket. Ám egy közösség, a "könyvemberek" próbálták úgy megmenteni az utókornak, hogy betanulták egy-egy könyv tartalmát.
Ilyesmire persze nem kerülhet sor a valóságban, de ha mégis, akkor vállalkoznátok  erre a szép feladatra?
Ha igen, melyik könyvet tanulnátok  meg az első szótól az utolsóig?

Én Wodehouse egyik könyvét választanám és ha már a téma könnyű, akkor a legvastagabbat, ami a könyvespolcomon található: Öröm az ürömben.

Niki: hű, ez egy nagyon nehéz kérdés, arról nem is szólva, hogy a memóriám nem az igazi, így tuti megszenvednék egy könyv betanulásával. De tán a Harry Potter első része lenne az, a gyerekek és a nem gyerekek örömére. ;o)

koalány: Én Orwell: Állatfarmját tanulnám be, lévén nem is hosszú, viszont annál tanulságosabb. Illetve, mivel verseket szerintem könnyebb memorizálni, Ady összest sem hagynám ki. Mesekönyvből meg a Vidám meséket "vinném magammal".

Adri könyvmoly: Gyorsan tanulok, aminek az az átka, hogy gyorsan el is felejtem. szóval velem nem biztos, hogy jól járna a társadalom.Gárdonyi Géza: Egri csillagok című könyvét választanám a szépirodalom kategóriából. Fantasyt választanék, akkor csak is Fable: Álomhajszája jönne ki győztesen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates